To tap mot Bergen

Det gikk ikke helt som vi hadde håpet i helgen, og spesielt søndagens tap var tungt å svelge.

Lørdagens oppgjør mot Bergen åpnet egentlig ganske bra, og Gjøvik så bra ut de første minuttene. Etter drøyt seks minutter kom Bergen til en stor sjanse, da de alene med keeper satte pucken i stolpen. Da Gjøvik noen minutter senere dro på seg en utvisning, traff bortelaget innenfor stolpene, og 0-1. 

Gjøvik klarte ikke å slå tilbake skikkelig etter målet, og slet med å få det offensive spillet til å sitte. Det ble litt for mye pent spill, og litt for lite direkte mot mål. Ett sekund før perioden var over økte bortelaget til 0-2 da det glapp for Gjøvik defensivt. 

Midtperioden åpnet med en tidlig utvisning for Gjøvik, som med en mann mindre på isen slapp inn 0-3. Spillet etter dette kan sies å ha vært tamt, frem til perioden var nesten halvspilt og Simen Hoel Johannessen reduserte til 1-3. 

Etter målet skapte Gjøvik flere gode sjanser, men fikk ikke uttelling. I stedet økte Bergen til 1-4 og 1-5 før perioden var slutt. 

I 3. periode skjedde det ikke all verden de første minuttene. Etter drøyt seks minutter klarte imidlertid Gjøvik å spille seg til en redusering da Jan Robin Lereng scoret 2-5. Gjøvik klarte også å legge litt trykk på Bergen etter reduseringen, og fire minutter før slutt reduserte Eivind Eiken Andresen til 3-5. 

Dessverre for Gjøvik ga hjemmelaget bort ett mål halvannet minutt før slutt, og dermed var håpet om en sluttspurt definitivt borte, og gjestene vant lørdagens oppgjør. 

Søndag var det duket for ny kamp, og Gjøvik var ute etter å revansjere seg. Kampen åpnet veldig bra av Gjøvik, som hadde initiativet de første minuttene. Dessverre fikk Bergen for enkelt sette 0-1 etter drøyt tre minutter, da en av deres spillere gled gjennom Gjøvik-forsvaret og satte pucken i mål. 

Utover perioden byttet lagene på å skape gode målsjanser, og det var en bra hockeykamp. Da det gjenstod sju minutter av perioden fikk Gjøvik overtall, og Simen Hoel Johannessen kriget inn utligningen på en retur. 

Et par minutter etter utligningen kontret Bergen inn 1-2, som også stod seg til pause. Gjøvik kunne fort utlignet til 2-2 litt før pause da Simen Hoel Johannessen fikk avslutte fra slottet, men avsluttningen ble reddet. 

Midtperioden fortsatte i samme spor, der lagene byttet på å skape gode målsjanser helt til Gjøvik dro på seg en utvisning litt før halvspilt periode. Bergen klarte ikke å utnytte overtallet, men fikk et nytt overtall minuttet etter det forrige var over. Heller ikke det klarte de å utnytte, og i stedet utlignet Daniel Stensrud til 2-2 etter fint forarbeid av August Jonsson i undertall. 

Etter utligningen virket Gjøvik litt stresset, men det roet seg litt igjen inn mot pause, og lagene var dermed like langt etter to perioder. 

Den siste perioden startet med et tidlig overtallsspill for Gjøvik, men hjemmelaget klarte ikke utnytte det. I stedet utnyttet Bergen et overtallsspill drøyt fem minutter inn i perioden, da de tok ledelsen 2-3 med et skudd fra blå. 

Tiden begynte etter dette å gå fort for Gjøvik, da det var lite avblåsninger og spillet bølget litt frem og tilbake. Bergen skapte noen gode muligheter, men fikk ikke uttelling. 

Drøyt fem minutter før kampen var slutt fikk Gjøvik prøve seg i overtall igjen, og under ett minutt senere stod det 3-3 etter pent spill og et kjapt skudd fra Ivan Sijan. 

Bergen fikk så straffe kort tid etter målet, men da Hugo Edlund reddet den øynet de fleste muligheter for poeng i Fjellhallen søndag ettermiddag.

Gjøvik var nære 4-3 et par minutter før slutt, men pucken ville ikke i mål, og i stedet satte Bergen 3-4 kun 30 sekunder før kampen var slutt. Hjemmelaget klarte ikke å utligne, og måtte se seg slått også søndag. 

Allerede onsdag spilles neste kamp, da Comet Halden kommer på besøk i det som er sesongens siste hjemmekamp