Comet vant jevn kamp

Det var lenge jevnt i Halden, men hjemmelaget stakk til slutt av med seieren 5-3 i det som var en god prestasjon av Gjøvik.

Begge lag fikk hver sin store sjanse i åpningsminuttet i Halden ishall uten uttelling. Gjøvik fikk heller ikke uttelling i overtall etter drøye minuttet, da spillet ikke gled veldig godt. 

Utover perioden koblet Comet et lite spillemessig overtak, men Gjøvik var på ingen måte ufarlige, og spesielt på overganger var Gjøvik skumle. 

Da perioden var snaut sju minutter gammel fikk Gjøvik på nytt prøve overtallet, og denne gangen satt spillet bedre. Jan Robin F. Lereng scoret målet etter flott spill. Fem minutter senere kom utligningen, da Comet fikk spille overtall og vartet opp med fint spill de også. 

De siste 6-7 minuttene av 1. periode stryrte Comet banespillet, men Gjøvik var frempå ved flere anledninger på overganger, uten at det ble uttelling. 

Halvminuttet før perioden var over dro Gjøvik igjen på seg en utvisning, og igjen var Comet effektive og scoret 2-1 like før pause. 

Midtperioden fortsatte i samme spor som den første, og i løpet av det første minuttet kom Daniel Stensrud alene gjennom med keeper, men forsøket ble reddet. Da Gjøvik et par minutter senere spilte overtall var imidlertid Comet sin keeper sjanseløs. August Jonsson utlignet med et direkteskudd fra kanten etter nok et flott overtall. 

Etter snaut sju minutter av perioden tok Comet tilbake ledelsen på en retur, men Gjøvik hadde ingen planer om å gi seg. Tre minutter etter 3-2 banket Jan Robin F. Lereng inn sitt andre mål for dagen og utlignet til 3-3. 

De siste minuttene av midtperioden prøvde begge lag seg i overtall uten uttelling, og lagene gikk dermed til den andre pausen på 3-3 etter en svært underholdende midtperiode. 

Den tredje perioden åpnet med et tidlig overtall for Gjøvik, men denne gangen satt ikke spillet like godt, og gjestene klarte ikke å utnytte at de var en mann mer. 

Snaut seks minutter ut i perioden tapte Gjøvik en duell bak eget mål, og en Comet-spiller spilte pucken inn foran mål til en umarkert lagkamerat som enkelt satte 4-3. 

Hjemmelaget fortsatte å dominere i banespillet etter målet, mens Gjøvik slet med å skape de helt store sjansene. Snaut åtte minutter før slutt kjempet Comet inn 5-3 etter en overgang. 

Gjøvik gikk rett i angrep etter målet, og skapte flere gode sjanser i løpet av et par minutter, men klarte ikke å få mål. Tre minutter før slutt var Daniel Arnost nære en redusering etter en fin overgang sammen med Eivind Eiken Andresen, men pucken ville ikke i mål og Comet klarte etter hvert å ro i land seieren. Dermed endte det 5-3 i Halden, og hjemmelaget sikret seg plass i kvalifiseringen om Get-Ligaspill neste sesong.

Nå venter to treningsuker for Gjøvik, før Tønsberg og Moss står på motsatt banehalvdel i kvalifiseringen i Tønsberg 11. og 12. mars.