Før kvaliken

I helga skal A-laget spille kvalifisering. Her har du litt å lese på mens du venter.

Tønsberg og Omegn Ishockeyklubb og Moss Hockey Elite er som de fleste sikkert vet motstanderne til Gjøvik i helgens kvalifisering. Det ble kun tre lag som skal spille, i og med at Storhamar YA takket nei til plass i kvalifiseringen. Du kan lese mer om helgens motstandere litt lenger ned. 

Gjøvik avsluttet sesongen med en sterk kamp mot Comet, selv om det endte med tap. Det var også flere gode prestasjoner på slutten av sesongen, og det er noe laget har tatt med seg inn i treningsperioden fra siste serierunde og frem mot helga. 

- Det viktigste er at vi holder fokus på vårt spill og sørger for å spille med pondus og trygghet i spillet vårt med god balanse. Vi har brukt tiden godt og levert flere gode kamper på slutten av sesongen, sa trener Tor Erik Nilsen til Oppland Arbeiderblad denne uka. 

Henrik Svellet og Bjørn Amble blir ikke spilleklare til helga som følge av skader, men ellers ser Gjøvik ut til å mønstre et slagkraftig mannskap. Trykket på trening har vært bra etter at serien var slutt, og nå gjelder det å nyte øyeblikket og være klar når pucken slippes lørdag. 

- Vi gleder oss til å komme i gang med kvalikkampene. Nå går vi inn i kamper som virkelig betyr noe igjen og disse kampene blir alltid tøffe, sa trener Nilsen til OA. 

Og tøffe kamper, det blir det helt sikkert. Både Moss og Tønsberg er lag som har gode spillere, og det er bare å forvente jevne kamper. 

Moss Hockey Elite er et lag vi kjenner godt fra seriespillet i 1. divisjon denne sesongen. Laget fra Østfold endte sist i divisjonen med sju poeng på sine 36 kamper. Det ble en seier i ordinær tid og fire tap i spilleforlengelse eller på straffeslag. Dermed sju poeng. Deres eneste seier kom mot Gjøvik i den siste kampen før juleferien, da Moss vant 4-2 hjemme. De tre andre oppgjørene lagene mellom endte med seier til Gjøvik, hvorav en kom i spilleforlengelse. 

Østfold-laget hadde før sesongen ambisjoner om å gjøre som i fjor og unngå kvalifisering, men klarte altså ikke det. Laget scoret 81 mål på sine 36 kamper og slapp inn 236, noe som altså ikke holdt til å unngå kvalifisering. Når det er sagt blir ikke Moss noen enkel motstander, da laget har flere enkeltspillere som kan slå bra fra seg. 

Tønsberg og Omegn Ishockeyklubb stilte lag i 2. divisjon denne sesongen etter at Tønsberg Vikings elite i fjor sommer måtte trekke inn årene på grunn av økonomiske problemer. Det igjen førte til at Gjøvik fikk tilbud om opprykk. Nå skal Tønsberg OIHK forsøke å ta seg opp til 1. divisjon på første forsøk. 

Laget består av mange spillere som har spilt for Tønsberg Vikings i 1. divisjon de siste årene, og det er liten tvil om at det er et godt hockeylag. De vant 2. divisjon fire poeng foran Storhamar YA etter å ha sikret seriemesterskapet på Hamar i nest siste serierunde. Laget vant 20 av 24 kamper, spilte to uavgjorte og tapte to. De scoret 170 mål og slapp inn 43 i serien, og det blir spennende å se laget mot 1. divisjonsmotstand til helgen. 

- Det er to motstandere med ulike spillestiler. Tønsberg har en del erfarne spillere og noen av dem var med på å vinne 1. divisjon i fjor. Det er et lag som har et år i 2. divisjon med lavere tempo. Moss har vi slått og tapt mot i år. Det er et lag vi kjenner godt. Vi vet at vi holder et høyt nivå på vårt beste og det er betryggende å ta med seg inn i kvaliken, sa Tor Erik Nilsen til Oppland Arbeiderblad torsdag. 

Nå gjenstår det en trening, før gutta setter seg på bussen for kamper lørdag og søndag. Vi vet også at det er noen som reiser nedover for å heie på laget, så om du sitter å vurderer kan vi bekrefte at du kan møte likesinnede i Tønsberg. 

Kampoppsettet i helgen er som følger:

Fredag 10. mars klokka 19:00 Moss - Tønsberg
Lørdag 11. mars klokka 15:00 Gjøvik - Moss
Søndag 12. mars klokka 14:00 Tønsberg - Gjøvik

De to lagene med flest poeng etter disse tre kampene spiller 1. divisjon sesongen 2017/18, mens laget med færrest poeng spiller 2. divisjon.