Seier over Moss og ny 1. divisjonskontrakt

Våre gutter slo lørdag ettermiddag Moss og sikret med det ny 1. divisjonskontrakt.

Før kampen var det veldig enkelt, med seier over Moss ville 1. divisjonsspill neste sesong være sikret for Gjøvik. Dette som følge av at Tønsberg slo Moss fredag kveld. 

I en tett og jevn kamp som bar preg av at mye stod på spill var det August Jonsson sin scoring åtte sekunder før den første pausen som ble avgjørende. Målet kom i et av mange overtall, og avsluttet et fint angrep. 

Begge lag fikk spille mye overtall denne kampen, men flere mål ble det ikke. Godt keeperspill og stor offervilje må få mye av æren for det. For lørdag var det liten tvil om at Gjøvik sine spillere virkelig ville vinne. I 3x20 minutter kjempet spillerne hardt, og selv om det kun ble ett mål fremover holdt det i og med at Hugo Edlund med god hjelp fra de foran seg holdt nullen. 

– Det er så deilig. Det var fryktelig nervøst på slutten siden vi bare var et mål foran, men smaker så sykt godt akkurat nå, sa kaptein Cato Ødegård til Oppland Arbeiderblad rett etter kampen. 

Søndag skal Gjøvik møte Tønsberg klokka 14:00 for å avgjøre hvem som vinner kvalifiseringsspillet, men begge lagene er før denne kampen klare for neste års 1. divisjon.