Tap mot Tønsberg

Sesongens siste kamp endte med tap mot Tønsberg etter at Gjøvik rotet bort seieren i siste periode.

Hjemmelaget åpnet best søndag ettermiddag, og scoret 1-0 allerede etter halvannet minutt som følge av en glipp i egen sone hos Gjøvik. Et enkelt mål for hjemmelaget som var nære 2-0 minuttet senere, men Gjøvik slapp med skrekken. 

Tønsberg fikk også prøve seg i overtall både fem mot fire og fem mot tre før perioden var fem minutter gammel, men Gjøvik red av. Etter dette tok spillet seg opp for Gjøvik, som drøyt 11 minutter inn i perioden utlignet til 1-1 ved Tobias Ihrfors etter et pent angrep. 

De siste minuttene av den 1. perioden hadde begge lag sine sjanser, både i undertall og overtall. Blant annet spilte Gjøvik fem mot tre, men fikk ikke uttelling og lagene gikk til pause på 1-1. 

Midtperioden var drøyt fem minutter gammel da Gjøvik fikk spille overtall. Det utnyttet bortelaget godt, og Eivind Eiken Andresen kriget inn 1-2 på en retur. 

I minuttene som fulgte etter 1-2 måtte Gjøvik ri av flere utvisninger, og gjorde det veldig bra. Tønsberg fikk noen gode sjanser, men mål ble det ikke. Helt på tampen av perioden kom Gjøvik til et par gode sjanser, men fikk ikke mål. 

Den tredje perioden åpnet jevnt, men Tønsberg hadde et lite initiativ. De første ti minuttene gikk uten at noen av lagene skapte de helt store sjansene. Ikke før hjemmelaget litt over halvspilt periode fikk servert pucken alene foran mål av Gjøvik, og enkelt kunne sette 2-2 i mål. 

Kort tid etter utligningen holdt Gjøvik på å gi bort enda et mål, men slapp med skrekken. 3-2 kom allikevel ganske kjapt og sju minutter før slutt satte hjemmelaget ledermålet etter en kontring. 

Gjøvik slet med å slå tilbake, og det ble litt mye en og en, samt at gjestene gjorde ting litt for vanskelig. Tre minutter før slutt fikk Daniel Stensrud en stor mulighet, men avslutningsforsøket ble reddet. 

Minuttet før slutt dro Gjøvik på seg en utvisning, og overtallet utnyttet Tønsberg til å sette 4-2 og punktere kampen. Dermed vant Tønsberg søndagens oppgjør som også var sesongens siste kamp. Gjøvik endte dermed på 2. plass i kvalifiseringen og sikret som de fleste nok har fått med seg fornyet 1. divisjonskontrakt.