Vi har inngått samarbeidsavtale med Lillehammer IK

Gjøvik Hockey og Lillehammer IK Elite skrev torsdag 6. juli under avtalen som gjør at spillere enkelt kan spille for begge lag.

Samarbeidsavtalen gjør at spillere under 23 år fritt kan gå mellom de to klubbene, samt at spillere over 23 også mye enklere enn vanlig kan gjøre det samme. Dette er en avtale som gjør at spillere kan gå begge veier, noe som sørger for å styrke det sportslige tilbudet til begge klubbene. 

For Gjøvik sin del vil det bety at spillere som ikke får spilletid for Lillehammer i Get-ligaen kan spille kamper for Gjøvik. Dette gjør at klubben kan få tilgang til flere spillere, og klubben kan få tilgang på gode spillere. 

Samtidig som vi får tilgang på flere spillere vil dette gi en god mulighet for spesielt unge spillere til å få erfaring med seniorhockey på veien fra U20 til Get-ligaen. 

– Det går ut på at vi kan låne spillere fra Lilehammer og de kan låne spillere fra oss. Det vil si at spillerne i disse klubbene har paralell spilletillatelse. En spiller som er under kontrakt med Lillehammer kan spille kamper for Gjøvik. Dette gjør at vi får tilgang på en større spillermasse, uttalte daglig leder Hans Svellet til Oppland Arbeiderblad

– Poenget er å styrke Gjøvik Hockey sitt A-lag og få et bedre sportslig nivå og satsing. Dette er veldig spennende med tanke på spillerutvikling. Om unge spillere ikke er gode nok for Get-ligaen kan de få erfaring med seniorhockey hos oss i 1. divisjon. Det er en liga som har blitt mye bedre de siste årene og en god arena for unge spillere. Lillehammer og Gjøvik har nå gode utviklingstilbud i NTG, U18, U20, 1. divisjon og Get-ligaen, fortsatte Svellet til samme avis. 

Også Lillehammer IK er godt fornøyd med å ha en avtale på plass, og sportslig leder Atle Svensrud ser veldig positivt på muligheten til å gi unge spillere et steg mellom U20 og Get-ligaen. 

– Vi har sett at steget fra juniorhockey til seniorhockey har blitt litt større enn tidligere, og derfor er dette en ypperlig mulighet for å minimere spranget. Vi gjorde det blant annet med Joachim Engesveen da vi lånte han ut til Ringerike i fjor, sier Svensrud til Gudbrandsdølen Dagningen

Klubbene har også en ambisjon om å samarbeide bredere enn kun spillerlogostikk, og kunnskaps- og erfaringsdeling er ett av flere andre punkter klubbene vil samarbeide om. 

Du kan lese mer hos både oa.no og gd.no.