Patrik Bäärnhielm ansatt som trener

Vi har i dag blitt enig med Patrik Bäärnhielm om en kontrakt på 2+1 år som hovedtrener for Gjøvik Hockey.

Mange kjenner Patrik Bäärnhielm fra tiden som spiller i Norge, hvor han sist var innom Storhamar. Før dette spilte han for Lillehammer, Sparta, Stavanger og Ringerike. De siste årene har han i tillegg til å være spiller på Hamar også vært ansatt i administrasjonen, noe han også vil bli på Gjøvik. 

Opprinnelig kommer Patrik fra Luleå nord-øst i Sverige, hvor han gikk gradene for det lokale laget Luleå HF. Faktisk gikk han såpass langt han fikk prøve seg i den svenske eliteserien, i dag kjent som SHL, for moderklubben. Etter dette gikk turen innom flere klubber i Allsvenskan og Division 1, før turen gikk til Lillehammer og Norge for 10 år siden. 

I løpet av sin tid i Norge fikk han være med på mye, blant annet en NM-finale og CHL med Storhamar som et par av høydepunktene. Over 400 grunnseriekamper og 66 sluttspillkamper på øverste nivå ble det til slutt i Norge. Spillererfaringen er med andre ord veldig god. 

Som trener er han derimot litt ferskere, men har ved flere anledninger jobbet med forskjellige hockeyskoler og lignende. Han har også et rykte som en lederskikkelse i lagene han har spilt for, og vi har stor tro på at vi har gjort et godt valg. 

- For oss var det viktig å finne en god løsning både på kort, men ikke minst på lang sikt. Vi har derfor brukt våren og forsommeren godt for å ta det rette valget, og når vi i dag har landet avtalen med Patrik føler vi oss sikre på at vi har gjort et godt valg, sier daglig leder Hans Svellet. 

Hovedpersonen selv ser frem til å ta fatt på trenergjerningen. 

– Det er veldig spennende. Jeg har vært med som trener på ulike hockeyskoler og alltid vært interessert i å hjelpe unge spillere på de lagene jeg har spilt på. Det å bli trener etter spillerkarrieren er noe jeg har tenkt på. Å starte i Gjøvik er for meg ideelt, siden jeg også kan kombinere det med markedsjobb i klubben, uttalte Bäärnhielm til Oppland Arbeiderblad.