Bare nesten i Halden

For mange utvisninger og dårlig uttelling ble kostbart mot topplaget Comet.

Gjøvik spilte en bra 1. periode om man ser bort fra at litt for mye av den ble tilbrakt i utvisningsboksen. For Gjøvik vant faktisk skuddstatistikken de første 20 minuttene, men det er som kjent ikke den som teller. Tre tominuttere de første 20 resulterte til slutt i at Comet Halden gikk opp i 1-0 drøyt tre minutter før første pause. 

Midtperioden ble på mange måter ganske lik, men Comet Halden var da et hakk vassere. Hjemmelaget økte til 2-0 etter drøyt åtte minutter av midtperioden. Da Gjøvik tilbrakte nesten halvparten av de siste ni minuttene i utvisningsboksen ble det vanskelig å få en redusering. Heller ikke på straffen Cato Ødegård fikk ble det redusering, og hjemmelaget ledet med to etter to perioder. 

I den tredje perioden var disiplinen bedre hos Gjøvik, som med det klarte å flytte opp spillet noe oftere enn i de to første. Uttellingen satt imidlertid langt inne, men snaut tre minutter før slutt var Even Langdalen sist på pucken da han og storebror Jørgen kombinerte og reduserte til 2-1. 

Etter reduseringen forsøkte Gjøvik å presse frem en utligning, men pucken spratt ikke Gjøvik sin vei. I stedet utnyttet Comet Halden at Gjøvik hadde tatt ut målvakten, og fastsatte sluttresultatet til 3-1 19 sekunder før slutt. 

Allerede onsdag kommer muligheten for revansje, da Comet kommer til Gjøvik og Fjellhallen klokka 19:00.