Full fart i Fjellhallen

Over 30 deltakere på årets hockeycamp

Bilde: Her blir den yngste gruppa på Vinter-campen instruert om hva som venter av A-lagets Alexander Naskov, Andy Biorac og Ole Kerlefsen Nilsen. 

Tekst: Tor Even Duklæt

- Kan jeg få litt ketchup på?

Vi bak disken hadde nok ikke tenkt helt gjennom de kulinariske preferansene til 13-åringer da vi serverte kjøttkaker, grønnsaker og potetmos UTEN ketchup som dagens lunsj. En alvorlig glipp der, men vi tok oss kjapt inn og fikk godsakene på bordet. Etter andre og tredje runde med påfyll og X antall glass saft er gutta klare for nye økter. På programmet i dag står som vanlig to runder på isen og to utenfor, og man blir sulten av å spille så mye hockey man bare vil.

Gjøvik Hockey har i flere år arrangert Hockey-camp i skoleferier, noe som har vist seg å være et veldig populært tilbud. Årets camp foregår mandag til torsdag denne uka fra åtte om morgenen til tre på ettermiddagen. Hovedansvarlig for opplegget er A-lagets trener Patrik Bäärnhielm, som mener campen er midt i blinken for hockeyinteresserte barn og unge.

- Vintercampen er et glimrende tilbud for hockeyspillere på alle nivåer. Det gir utbytte både som lagtrening og individuell trening. Det er nå tredje gangen vi arrangerer, og vi har hatt bra oppmøte hver gang. Vi får mye tid med hver enkelt deltaker og vi ser tydelig utvikling, særlig for de som kommer igjen gang etter gang.

A-lagsspillerne Alexander Naskov, Andy Biorac og Ole Kerlefsen Nilsen stiller også opp som hjelpetrenere på campen, noe de unge deltakerene setter veldig pris på. Det er en ting å se de store gutta på isen i blå drakter, noe ganske annet å få veiledning direkte fra spillere som har spilt hockey i mange år og mange land. Det å ha mottatt opplæring fra gode hockeytrenere gjør deg ikke automatisk til en god lærer selv, men du får ihvertfall et utrolig bedre utgangspunkt. Våre spillere får mye ros fra de unge deltakerne, og man blir bedre selv av å lære bort, så dette er vinn-vinn for alle involverte.

Det er ikke bare hockey og kunnskaper på isen som læres bort på Vinter-camp. Vel så viktig er det å lære å ta vare på hverandre, både på banen og utenfor. Å lære å samarbeide om noe, og at alle ikke er like gode på det samme, men kan være like verdifulle for laget. Å verdsette lagkameratene for den de er, ikke bare for hvor mange mål de scorer eller hvor raske de er på skøyter. I løpet av Vinter-campen skal vi gjøre vårt beste for å gi alle deltakere kunnskaper de vil få bruk for både på og utenfor isen. 

Det er med andre ord fulle dager i Fjellhallen denne uka, både for små og store.