Midt på tabellen - når det gjelder tilskuere

Ting å ta med seg inn i kvalikspillet

Tekst: Tor Even Duklæt

Jaja. Da er serien ferdigspilt. Vi vant noen kamper, tapte mange og står igjen med to poeng for lite til å unngå kvalik. Gjort er gjort og spist er spist og nå må vi manne oss opp og deale med Storhamar YA og Moss om et par uker.

I dag tenkte jeg å snakke litt om tilskuertall, for der ser ting faktisk lysere ut. Ja, det virker ofte litt glissent i Fjellhallen, men det er jo fordi den har veldig stor kapasitet. Hvis vi ser på de andre lagene i 1.divisjon så kommer vi slett ikke ille ut. Grüner har i snitt 87 tilskuere på kamp. Hasle-Løren er også langt nede på "tilskuertabellen". Sist kamp hadde de 65 personer innenfor dørene.

Statistikk: www.hockey.no

Totalt i år har 5020 tilskuere sett hockey i Fjellhallen. I snitt blir det 313 på hver kamp, og vi havner ganske nøyaktig midt på tabellen. Ikke verst, men det kunne vært bedre. Er det antall tilskuere som gir Narvik det lille ekstra? Ringerike klarer seg fint med 433 tilskuere i snitt, men ingenting gir en hockeyspiller mer bensin på tanken enn hoiende supportere.

Her har vi Gjøvikensere en mulighet. Vi har et hockeylag som er i ferd med å hevde seg i 1.divisjon og bygge opp en merkevare. Med litt mer hjelp fra publikum kan vi klare dette. Det er et stort potensiale i laget vårt. Vi har spillere som har det som trengs, og når ting klaffer spiller vi flott hockey. Vi har ikke alltid dagen, og vi må bli flinkere til å få resultater også da.

Resultater gir tilskuere og tilskuere gir resultater. Det er vårt ansvar å by på noe som det er verdt å møte opp for, og om ikke resultatene går vår vei skal vi uansett blø for drakta og gi deg valuta for billettpengene. Det er mer i en hockeykamp enn scoringer alene. Mer tilskuere gir mer inntekter som gir oss mulighet til å øke det sportslige tilbudet både for A-laget og yngres avdeling, for deretter å kunne stabilisere oss i 1.divisjon. Og da kan vi bygge videre, satse mer og gi folk enda mer underholdning i Fjellhallen i sesongene som kommer.

Nå gjenstår det bare å beholde plassen i 1.divisjon etter kvalik, så kan vi begynne å se fremover.

Følg oss på www.gjovikhockey.no eller www.facebook.com/gjovikhockey for mer informasjon om kvalifiseringsspillet.