Gjøvik møter Moss Hockey i kvaliken

Om halvannen uke skal vi spille kvalik. Vi har tatt for oss det første av de to lagene som venter der.

Skrevet av: Tor Even Duklæt

Det er 10 dager til første kamp i kvalikspillet der vi skal møte Moss og Storhamar YA. Det er enda ikke avgjort hvor kampene skal spilles, men vi vet hva vi står ovenfor. Før kampene spilles tenkte vi å skrive litt om de to klubbene, og vi starter med Moss Ishockeyklubb.

I Moss har de faktisk spilt hockey helt siden OL i Oslo i 1952. Det var ingen andre klubber i Østfold på den tiden, og de hadde ingen hjemmebane. Derfor spilte de i Oslo-serien, og i fem år spilte de samtlige kamper på bortebane. I 1957 fikk de egen bane på Melløs og kunne spille hjemmekamper. Deretter spilte de i Oslo-serien, 1.divisjon og 2.divisjon fram til de fikk egen ishall i 2008. De siste årene har de vært i 1.divisjon, men rykket ned før denne sesongen etter å ha tapt kvalikspillet mot Tønsberg og Gjøvik.

Mye på spill og høy tenning i mars i fjor.

I årets 2.divisjon har Moss som ventet vært gode. De har scoret 8 mål i snitt pr kamp og har 3 spillere med over 90 poeng. Latviske Klavs Planics er toppscorer med 46 mål og 49 assist på 28 kamper. Temmelig ekstrem uttelling der altså, men vi kan jo minne om våre gutters herjinger i 2. divisjon; Simen Hoel Johannessen hadde 42 poeng på 11 kamper i -14/-15 og Eirik Engelien puttet 31 mål og hadde 33 assist på 23 kamper i -15/-16. Det er som de fleste vet en nivåforskjell på 1. og 2.divisjon, men disse gutta har helt klart selvtilliten i behold. Man føler seg fort ovenpå når man scorer 28 mål på en kamp, som Moss gjorde 3.desember i fjor da de slo Hafrsfjord 28-4. Det pynter jo på statistikken med slike resultater, Moss har faktisk scoret tosifret antall mål i ni kamper denne sesongen, så det er et lag som vet hvor målet står som venter.

Etter sluttspilt serie i 2.divisjon i år står Moss med 69 poeng på 28 kamper. De har scoret 236 mål og sluppet inn 107. Det vil si de slipper i snitt inn 3,82 mål pr kamp, så de er absolutt ikke ufeilbarlige bakover. De har samlet opp 452 minutter i utvisningsboksen, noe som er tredje mest i ligaen.

Det er aldri lett å si hvordan et kvalifiseringsspill kommer til å gå. Et lag som er vant til å vinne i en antatt dårligere liga møter et lag som er vant til å tape i en antatt bedre liga. Hvem vinner? Laget som endelig møter et lag de kan slå? Eller laget som plutselig møter motstand? I fjor tok vi i snitt 0,416 poeng pr kamp. I år er tallet 0,625. Vi har blitt merkbart bedre. Vi har fått bryne oss på gode lag, og vi har spilt god hockey de kampene ting har fungert. Det blir spennende å se hvordan Moss er denne sesongen, og vi er forberedt på en tett og jevn kamp.