6-nasjoners turnering i Fjellhallen

Kom og se morgendagens stjerner i dag - gratis!

Tekst:Tor Even Duklæt

Da er det hockeytid igjen! Vi har kommet til hektene etter kvalikspillet før påske, og med X antall Kvikk Lunsj innabords er det på tide å finne veien tilbake til Fjellhallen. Her er det nemlig 6-nasjoners turnering med kamper hver dag til og med lørdag, og Norge tar imot Danmark, Italia, Tyskland, Sveits og Østerrike.

Det er mange gode grunner til å komme og kikke. Her er morgendagens hockeystjerner med flagg på brystet, og både norske og utenlandske spillere er verdt å se. Blant de norske spillerne har vi for eksempel Philip Granath fra Frisk Asker. Han har spilt mye hockey i vinter, og har skaffet seg 72 poeng på 18 kamper for U16, 36 poeng på 23 kamper for U18 og 3 poeng på 4 kamper for U20. Den godeste Granath kan altså hevde seg blant spillere som er flere år eldre enn seg, og vil nok kunne vise fram litt av hvert i ukas kamper.

Fra de øvrige lagene kan vi jo nevne at Tyskland stiller med en angrepsrekke bestående av Jussi, Justin, Jakub, Joshua, John og Josef. De har også med seg Lukas Reichel, som står med 86 poeng på 23 kamper i den tyske ungdomsligaen. Den unge forsvarsspilleren Maxim Rausch fylte 15 i februar, og står allerede med 28 poeng på 26 kamper i samme liga. Tyskerne vet hvor målet står, og vil nok by på tøff motstand i kveldens kamp mot Norge.

På det italienske laget har Jakob Prast gjort det godt i sin hjemlige ungdomsliga, 34 poeng på 19 kamper lar seg høre. Prast er en av flere på det italienske laget fra Bolzano, en svært tradisjonsrik by for hockey i Italia med 19 mesterskap. Danske Jeppe Müller har spilt for Vojens IKs U17, U20 og A-lag i løpet av vinteren, og er en av få spillere i turneringen som har fått prøvd seg mot voksne motstandere. I morgen klokken 16 spiller han og resten av Danmark mot Østerrike, deriblant Senna Peeters. Peeters har 88 poeng på 30 kamper i den østerrikske ungdomsligaen, og nevnes som en å kapre for både belgisk og østerriksk landslagshockey.

Alt i alt er det mange gode hockeyspillere å se i Fjellhallen denne uka. Disse U16-lagene holder jevnt over meget høy kvalitet og kanskje kan du få se en kommende stjerne eller to. Det er gratis inngang, kiosken er åpen og det er spådd dårlig vær, så det er ingen grunn til å bli hjemme! Vi sees i Fjellhallen!

Kampprogram:

Tid        Pulje   Kampnr  Hjemmelag   Bortelag
Tirsdag 
3. april
16:00  Østerrike  Sveits
19:30 B 2 Norge Tyskland
Onsdag 4. april
16:00 A 3 Danmark Østerrike
19:30 B 4 Tyskland Italia
Torsdag 5. april
16:00 A 5 Sveits Danmark
19:30 B 6 Italia Norge
Fredag 6. april Sluttspill
12:30 7 A3 B3
16:00 8 B1 A2
19:30 9 A1 B2
Lørdag 7. april Finalespill
12:30 10 B3 A3
16:00 11 Taper kamp 8 Taper kamp 9
19:30 12 Vinner kamp 8 Vinner kamp 9

 

Det norske laget:

Målvakter
Aleksander Johnsen (Manglerud Star)
Christian Melaas (Storhamar)
Fabian Plogås (Vålerenga)

Backer
Jesper Bugten (Sparta)
Tobias Degvold (Storhamar)
Sander Vold Engebråten (Storhamar)
Jonas Slettebø Haughom (Stavanger)
Mats Hildisch (Frisk Asker)
Nils Høva (Lillehammer)
Phillip Jølstadengen (Frisk Asker)
Kristoffer Tapper (Vålerenga)

Løpere
Sondre Ahlsen (Sparta)
Fredrik Bjørndal (Frisk Asker)
Patrick Elvsveen (Storhamar)
Philip Granath (Frisk Asker)
William Hedlund (Zug (SUI))
Kyrre Hellerud (Manglerud Star)
Eskild Bakke Olsen (Storhamar)
Mikkel Øby Olsen (Stjernen)
Theodor Erevik Solland (Stavanger)
André Bjelland Strandborg (Stavanger)
Stian Thorbjørnsen (Sparta)
Lucas Loob Trygg (Manglerud Star)
Teodor Benno Vaage (Manglerud Star)