Tap i Tønsberg

To kjappe mål i mot tidlig i midtperiode gjorde veien tilbake for lang i Tønsberg.

Tønsberg åpnet best de første minuttene, og kom også til et par gode muligheter uten å få uttelling. Gjøvik kom mer inn i kampen etter 4-5 minutter, og klarte også å spille seg til et par ålreite sjanser, men heller ikke de fikk uttelling. 

Uttellingen kom etter sju og et halvt minutt for Tønsberg, da de gravde frem en puck fra rundvantet, og spilte inn foran mål. En umarkert Tønsberg-spiller styrte pucken i mål for hjemmelaget. 

Gjøvik gikk rett i angrep etter målet, og presset frem en utvisning hos hjemmelaget. Overtallet fungerte ikke spesielt godt for Gjøvik, som ikke klarte å skape de helt store farlighetene. 

Kampen var jevnspilt de første ti minuttene, og det var langt mellom det fine spillet. Pasningene satt ikke skikkelig for noen av lagene, og de to målvaktene hadde det forholdsvis rolig. To og et halvt minutt før perioden var over fikk Gjøvik på nytt prøve seg i overtall. Heller ikke denne gangen satt spillet med en mann mer, og tiden rant ut slik at lagene gikk til pause på 1-0 til Tønsberg. 

Midtperioden åpnet jevnt, men etter to og et halvt minutt utlignet Eirik Engelien fra en dropp i offensiv sone. Dessverre for Gjøvik svarte Tønsberg umiddelbart, og gikk opp til 2-1 under et halvt minutt senere. Da 3-1 kom 45 sekunder etter det igjen hadde en god åpning av midtperioden plutselig snudd til det motsatte for Gjøvik. 

Drøyt fire minutter inn i perioden fikk Gjøvik en utvisning, og hjemmelaget fikk prøve seg i overtall. Tønsberg fikk ikke til all verden, men fire sekunder før Gjøvik var fulltallig fikk Gjøvik nok en utvisning. Også denne holdt Gjøvik unna, og kunne etter fire strake minutter i undertall endelig få flyttet spillet litt opp igjen, men klarte ikke å skape de store sjansene. Tønsberg på sin side klarte å presse frem et par gode muligheter, og var nære 4-1, men Ole Kerlefsen Nilsen i Gjøvik-målet holdt unna. 

Alexander Naskov ble litt heldig spilt gjennom alene med Tønsberg sin keeper snaut seks minutter før pause, men fikk ikke til en skikkelig avslutning. Tønsberg la et par minutter etter dette et massivt trykk i Gjøvik sin sone, men fikk ikke uttelling. Heller ikke Gjøvik klarte å presse frem de store sjansene før pause, og lagene gikk til hvilen på 3-1. 

Den siste perioden åpnet roligere enn midtperioden. Etter fem minutter kom 4-1 etter et fint angrep av hjemmelaget. Gjøvik slo imidlertid umiddelbart tilbake, da debutanten Ole Petter Øvergaard reduserte til 4-2 med et velplassert skudd. 

Med 11 minutter igjen å spille fikk Gjøvik prøve seg i overtall. Tønsberg presset frem en stor sjanse i undertall, men fikk ikke uttelling. Gjøvik fikk på sin side ikke til noe særlig i overtall, og Tønsberg holdt unna. 

Gjøvik klarte en stund å legge et trykk på Tønsberg, men fikk ikke mål ut av det. Tønsberg klarte så å løfte spillet noe og med det spiste de en god del tid av klokka. To minutter før slutt tok Gjøvik ut keeper i jakten på redusering, men i stedet scoret Tønsberg i det åpne målet fra egen sone. Hjemmelaget fikk også straffe før kampen var over, men utnyttet ikke den, og kampen endte til slutt 5-2.

Neste mulighet for Gjøvik kommer hjemme mot Ringerike førstkommende lørdag klokka 16:00.