Tap mot Ringerike i siste kamp før opphold

Det ble til slutt 1-6 tap mot serieleder Ringerike. Nå venter en liten periode med kampfri før innspurten.

Det åpnet tøft for Gjøvik, som etter seks minutter lå under med 0-2. Gjøvik hadde sine muligheter, men gjestene var effektive og satte enda ett mål før den første pausen. Da 0-4 kom tidlig i midtperioden drepte i realiteten Ringerike kampen, men de puttet er par ganger til før den andre pausen. 

Mats Stemre Smedsrud som kom inn i mål i midtperioden som følge av en skade på Ole Kerlefsen Nilsen gjorde en fin innsats i Gjøvik-målet, og stengte målet de siste 20 minuttene. Miroslav Pokorny reduserte for Gjøvik tre minutter før slutt med en fin scoring, og fastsatte sluttresultatet til 1-6. 

– Vi forventet at det skulle bli tøft og møter et veldig bra lag som er en klasse bedre enn oss. Jeg synes allikevel at vi spiller en ok kamp og det er mye vi kan være fornøyd med, sa trener Patrik Bäärnhielm til Oppland Arbeiderblad etter kampen. 

– Jeg synes vi gjør det veldig bra i denne kampen med det laget vi har. Vi har få folk for tiden, men de som er utpå isen gjør en kjempejobb. Jeg er stolt over innsatsen som legges ned og spesielt kult for Mats (Smedsrud) som står en god kamp, sa samme mann til avisen. 

– Vi behøver en pause nå for å slikke noen sår og trene hardt for å stille godt forberedt til de siste kampene, avsluttet han

Pausen han sikter til er kampoppholdet på 10 dager etter kampen lørdag 10. februar. Den 21. februar venter Ringerike på nytt, før Grüner står for tur i Fjellhallen lørdag 24. og i Oslo onsdag 28. februar. Etter disse kampene er 1. divisjon ferdig, og da har vi svaret på om Gjøvik må ut i kvalifisering eller ikke. 

I skrivende stund innehar Gjøvik 9. plassen med 18 poeng på 29 kamper, mens Furuset ligger på 8. plass med 20 poeng på 30 kamper. Laget som ender på 9. plass må spille kvalifisering, mens 8. plassen får sommerferie. Gjøvik sine gjenstående kamper er som nevnt Ringerike og Grüner x2, mens Furuset har igjen to kamper mot Ringerike.