Andy Biorac klar for Gjøvik Hockey

Lynrask finne på vei til Gjøvik.

Foto: Oliver Werner
Skrevet av: Tor Even Duklæt

21 år gamle Andy Biorac er klar for Gjøvik Hockey. Den finske unggutten er en offensiv løper med erfaring fra finsk og canadisk juniorliga, og han har til tider gjort det meget godt. Han har både teft for mål og for å servere andre. I fjor hadde Biorac 47 poeng i den finske juniorligaen, 19 mål og 28 assist. To år tidligere hadde han 44 totalt for Almaguin Spartans i canadisk juniorliga, 24 mål og 20 assist.

- Det er en spiller vi ikke vet veldig mye om, men han får gode skussmål og er en bra type. Han har bra fart på skøytene og et godt skudd. Vi tar en liten sjanse her, men det kan vise seg at han blir en joker for oss, sier trener Patrik Bäärnhielm til Oppland Arbeiderblad.

Biorac gikk til Hallstahammars HK i svensk divisjon 2 før årets sesong for sin debut som seniorspiller. Det ble til tider litt tøft, og i løpet av 20 kamper ble det bare 7 poeng for finnen, fordelt på 4 mål og 3 assist. Bäärnhielm mener det kan ha vært et tilfelle av litt for mange like spillertyper i den svenske klubben, men at han vil få en gyllen mulighet til å vise seg fram her i Gjøvik.

- Han har hatt det litt tøft i år med mange lignende spillertyper. Det er imidlertid en gutt som har produsert bra i den finske og canadiske juniorligaen, sier Bäärnhielm.

I Canada spilte Briorac for Almaguin Spartans i Ontario. Lagets manager David Forde har gode minner om Gjøviks nye finne.

– Jeg husker godt Andy. Som 18-åring ledet han laget vårt i scoringer, så han er en veldig talentfull forward. Han skaper mye offensivt spill for lagkameratene sine med flott blikk og gode pasninger. Han er en type som først sentrer, men har også et kjapt skudd og kan score regelmessig. Andy har masse potensiale, og jeg er sikker på at han vil være et flott tilskudd for Gjøvik.

Kanskje kan finnen være tungen på vektskåla i sesongens gjenværende oppgjør mot Ringerike og Grüner? Det er lov å håpe!

Andy kommer til Gjøvik mandag, og planen er at han er med i troppen som møter Ringerike borte to dager senere.