Seier i spilleforlengelse mot Ringerike

Laget la ned en herlig innsats på Hønefoss, og fikk til slutt betalt med to poeng.

Gjøvik sjokkåpnet med å sette 0-1 etter snaut fem minutter. Ole Petter Øvergaard var sist på pucken, og satte med det sitt andre mål på like mange kamper i Gjøvik-drakta. Ringerike slo imidlertid fort tilbake i et overtall, og det stod 1-1 etter sju minutters spill. 

Utover perioden viste Gjøvik mye positivt i spillet sitt, og mange var nok overrasket over hvor jevnt det var. Drøyt fire minutter før pause satte Ivan Sijan 1-2 med et skudd fra distanse i spill fire mot fire. Gjøvik dro på seg et 5 mot 3 undertall, men red av. Til tross for det klarte hjemmelaget å presse inn en utligning et snaut minutt før pause, og lagene tok pause på 2-2. 

Midtperioden åpnet hjemmelaget best, og la et jevnt trykk på Gjøvik. Ole Kerlefsen Nilsen stod imidlertid veldig godt i mål bakerst, og holdt tett. Gjøvik kjempet seg etter hvert mer inn i kampen igjen, og fem minutter før pause sendte Gorm Kulstad Gjøvik i føringen 2-3 da han kriget en retur i mål. 

Ringerike slo tilbake tre minutter senere, også de på en retur, men Gjøvik hadde bestemt seg for å gå til pause i ledelsen. Gorm Kulstad var igjen frempå, og satte 3-4 et snaut minutt før pause. 

Etter en jevn åpning av siste perioden økte Gjøvik til 3-5. Martin Skjørberg skjøt fra blå, og på vei i mål var pucken innom Miroslav Pokorny. Gleden ble imidlertid kortvarig, og Ringerike reduserte til 4-5 under ett minutt senere. 

Utover perioden la hjemmelaget mer og mer trykk på Gjøvik, men bortelaget kjempet godt og holdt lenge stand, godt hjulpet av en god Ole Kerlefsen Nilsen. Fem minutter før slutt utlignet hjemmelaget i overtall. Gjøvik var svært frustrerte over utvisningen, uten at det hjalp nevneverdig. 

Etter målet presset hjemmelaget på for nok et mål, men Gjøvik holdt stand, og kampen gikk til spilleforlengelse. 

I spilleforlengelsen la Ringerike press først, men Gjøvik klarte etter hvert å flytte pucken opp i offensiv sone. Den endte etter hvert hos Simen Hulleberg som med en nydelig backhand la pucken opp i nærmeste kryss og avgjorde kampen i Gjøviks favør. 

Gjøvik tok dermed to poeng på Hønefoss, og er nå à poeng med Furuset før de to siste kampene. Furuset ligger foran på innbyrdes oppgjør, og begge lagene har 30 kamper. Gjøvik møter Grüner to ganger, og Furuset møter Ringerike to ganger. Det ligger med andre ord an til en uhyre spennende innspurt i 1. divisjon. 

Vi oppfordrer alle til å komme i hallen lørdag førstkommende for å støtte laget i kampen om svært viktige poeng.