Tung lørdag i Fjellhallen

Det gikk ikke som vi håpet i sesongens siste hjemmekamp. Nå er det kun seier som gjelder i Oslo på onsdag.

Lørdagens oppgjør åpnet bra for Gjøvik, som tok ledelsen før det var spilt tre minutter. Jan Robin Lereng var sist på pucken, etter fint forarbeid av Eirik Engelien og Morgan Mathisen. Gjøvik var best innledningsvis og fikk også prøve seg i flere overtall, men Grüner utlignet fem minutter senere.

Eirik Engelien hadde et skudd i stolpen etter utligningen, men fikk ikke mål. Utover perioden fikk Grüner prøve overtallet sitt flere ganger, men fikk ikke uttelling. I stedet satte David Volf 2-1 for Gjøvik i undertall. Jan Robin Lereng hadde også vært frempå i undertall, uten uttelling like før. 

Dessverre for Gjøvik utlignet Grüner bare minuttet senere, samtidig som Gjøvik ble fulltallig, og lagene gikk til pause på 2-2. 

Også i midtperioden scoret Gjøvik først. Even Langdalen satte pucken mellom beina på Grüner sin målvakt, i en periode hvor Gjøvik var i ferd med å koble et lite grep om kampen.

Som følge av et hull i isen ble det så et lengre stopp i spillet på omtrent ti minutter. Like etter at spillet var i gang igjen utlignet Grüner, og Gjøviks overtak var borte. Dette resultatet stod seg etter to perioder, og det var duket for en spennende 3. periode. 

Etter en grei åpning av Gjøvik begynte hjemmelaget å dra på seg en del utvisninger av det unødvendige slaget. Midtveis i perioden utnyttet gjestene fra Oslo dette, og satte 3-4 i spill fem mot tre. 

Gjøvik klarte aldri å slå tilbake etter dette målet. I stedet ble det flere utvisninger og hjemmelaget maktet ikke å legge skikkelig press på Grüner som i stedet takket og bukket, holdt tempoet nede og sikret seg seieren. 

Foran siste serierunde ligger dermed Gjøvik ett poeng bak Furuset som holdt Ringerike til uavgjort på Hønefoss. Med andre ord må Gjøvik vinne, samtidig som det må hjelp til fra Ringerike på onsdag for å unngå kvalifisering. 

Her får du alle scoringene fra lørdagens kamp.