Tap mot Grüner - kvalik neste

Gjøvik ble hardt straffet mot et effektivt Grüner, og klarte dermed ikke å unngå kvalifisering. Den spilles 16.-18. mars.

Den første perioden åpnet jevnt og det var lite store sjanser innledningsvis. Gjøvik fikk prøve seg i overtall tidlig, men spillet var svakt og hjemmelaget ble ikke satt på nevneverdig prøve. Midtveis i perioden fikk Grüner prøve seg i overtall, og i motsetning til Gjøvik var de effektive og satte 1-0 med et velplassert skudd. 

Gjøvik klarte å komme til et par gode sjanser de siste ti minuttene av perioden, blant annet var Alexander Naskov nære, men mål ble det ikke og lagene gikk til pause på 1-0. 

Midtperioden åpnet ålreit for Gjøvik, som igjen fikk et overtall tidlig i perioden. Overtallet ble kortvarig da Gjøvik selv pådro seg en utvisning kort tid etter. Utover perioden klarte Gjøvik å legge trykk på Grüner, som ble tvunget til å legge pucken til icing flere ganger. Gjøvik klarte imidlertid ikke å omsette trykket i sjanser, og i pådro seg i stedet en utvisning. Igjen var Grüner effektive og satte 2-0 i overtall. 

Andy Biorac var nære redusering tre minutter senere, men skuddet traff stolpen. Henrik Svellet la et par minutter senere en puck på mål som endte med en skummel retur. Pucken ble liggende foran et åpent mål, men Grüner fikk avverget til Gjøviks store fortvilelse. 

Gjøvik fikk et par overtall til i løpet av perioden, men spillet var svakt og sjansene få. Grüner fikk på sin side straffe et snaut minutt før pausen, men Mats Stemre Smedsrud reddet og lagene gikk til pause på 2-0. 

Den tredje og siste perioden åpnet med en gigantisk Gjøvik-sjanse, men pucken skulle bare ikke i mål denne dagen. Grüner økte til 3-0 i overtall etter et par minutter av perioden, og luken begynte å bli stor for Gjøvik. 

Gorm Kulstad hadde en stor sjanse halvannet minutt etter 3-0, men avslutningen gikk rett på keeper. I stedet økte Grüner til 4-0 i overtall etter drøyt fem minutter av perioden, og mer eller mindre punkterte kampen. 

Gjøvik klarte aldri å slå skikkelig tilbake etter dette. Det ble noen sjanser, men hjemmelagets keeper holdt tett. Grüner scoret et par ganger til før sluttsignalet, og kampen endte dermed 6-0 til hjemmelaget. 

Dermed endte Gjøvik på 9. plass i årets 1. divisjon, ett poeng bak Furuset på 8. plass. Nå venter kvalifisering mot Storhamar YA og Moss 16.-18. mars. Mer informasjon om dette kommer.