Seier over Storhamar YA

Det ble en jevn kamp i Fjellhallen fredag kveld, hvor Gjøvik til slutt trakk det lengste strået.

I en jevnspilt 1. periode bølget spillet litt frem og tilbake, og begge lag fikk lov til å hvile litt i utvisningsboksen, uten at noen av lagene utnyttet det. Storhamar var nærmest mål de første 20 minuttene, men da de fikk pucken i mål 22 sekunder før perioden var over vinket dommeren av for offisde i målgården, og lagene gikk til pause på 0-0. 

Midtperioden ble også jevn, men Gjøvik viste periodevis at de hadde et høyere tempo inne. Til tross for det var absolutt Storhamar med på notene, og begge lags målvakter måtte gjøre noen kvalifiserte redninger. 

Da perioden var litt over halvspilt kom endelig kampens første mål. Ivan Sijan var sist på pucken i et overtall, men gleden var kortvarig da Storhamar utlignet halvannet minutt senere. Gjøvik scoret nok en gang før perioden var over da Andy Biorac sendte pucken i mål minuttet før pause, og tok med seg en 1-2 ledelse i garderoben etter 40 minutter. 

Den siste perioden ble akkurat så nervepirrende som man kunne forvente. Cato Ødegård sendte Gjøvik i føringen midtveis i perioden, men kun minuttet senere reduserte Storhamar til 2-3 på straffeslag, og holdt liv i spenningen. 

Gjestene klarte ikke å presse frem en utligning, til tross for noen gode muligheter. Emil Berg som gjorde comeback i Gjøviks mål etter mange sesonger i Grüner viste godt keeperspill, samtidig som lagkameratene hans også fort kunne satt et mål til. Flere mål ble det ikke, og Gjøvik vant den første kampen i kvalifiseringen 2-3. 

I morgen møtes Moss Hockey og Storhamar YA i Fjellhallen klokken 15:00, før Gjøvik tar i mot Moss samme sted søndag klokken 18:00.