Seier over Moss og ny 1. divisjonskontrakt

Ny 1. divisjonskontrakt ble sikret allerede lørdag uten at vi spilte selv, men laget avsluttet sesongen med stil og slo Moss i den siste kvalifiseringskampen søndag.

Storhamar og Moss møttes i Fjellhallen lødag. Den kampen endte med Storhamar-seier på straffeslag, og dermed hadde Gjøvik sikret plassen etter seieren fredag kveld. Kampen søndag var allikevel av stor betydning, da Moss ville rykke opp med seier, mens Storhamar ville rykke opp med Gjøvik-seier. 

Gjøvik åpnet godt, og kjørte kampen i store deler av den første perioden. Skuddstatistikken tydet på enveiskjøring, og selv om Moss var skumle innimellom var Gjøvik det beste laget. Det eneste som manglet for hjemmelaget var uttellingen. 

Midtperioden bar også preg av at Gjøvik kjørte kampen, uten å få uttelling. Moss derimot var effektive da de fikk prøve seg i overtall fem mot tre og senere fem mot fire, og satte 0-1 og 0-2 i løpet av et snaut minutt litt før halvspilt periode. 

Gjøvik svarte imidlertid kjapt på målene, og reduserte til 1-2 drøyt tre minutter senere. Resten av perioden kjørte hjemmelaget, og da Jan Robin Lereng med sitt andre mål utlignet til 2-2 minuttet før pause var det fullt fortjent. 

Spenningen i kampen levde for fullt inn i 3. periode da begge lag hadde to mål. Der Gjøvik hadde styrt mye de første to periodene ble det litt jevnere de siste 20 minuttene. Moss var mer desperate, og Gjøvik slet med å få spillet til å sitte. Til tross for det var det Gjøvik som scoret det neste målet. Ivan Sijan banket inn 3-2 to og et halvt minutt før slutt, og selv om Moss prøvde å slå tilbake klarte de aldri det. 

Dermed sikret Gjøvik seg seieren også over Moss, og full pott i helgens kvalifisering. Med det satte laget et fint punktum for sesongen med seier i siste kamp foran det trofaste hjemmepublikummet. 

Nå er sesongen slutt, og vi ser frem mot nok en sesong i 1. divisjon på Gjøvik. Vi benytter samtidig anledningen til å takke alle spillere, dommere, tilskuere, samarbeidspartnere og ikke minst frivillige for sesongen!