To nye spillere klare for Gjøvik Hockey

Klavs Planic og Leonards Rimjans gjorde til sammen 187 poeng i 2. divisjon. Nå skal de prøve seg i 1. divisjon for Gjøvik.

Foto (Dan K. Reinli): Klavs Planic i aksjon for Moss Hockey forrige sesong, hvor han gjorde 95 poeng på 28 kamper. Kommende sesong spiller han for Gjøvik. 

De to latviske spillerne tilbragte sesongen 2017/18 i Moss Hockey, hvor de gjorde sine saker veldig bra. Til sammen kombinerte de som nevnt for 187 poeng, og var svært sentrale i å føre Moss til kvalifisering. I kvalifiseringen kom laget til kort mot Storhamar YA og Gjøvik, men begge to viste at de hadde et høyt nivå inne. 

Begge spillerne er offensive forsterkninger som vi håper skal ta med seg en høy poengproduksjon også til 1. divisjon og Gjøvik. Gjennom spill i Norge denne sesongen, og ikke minst kvalifiseringen på Gjøvik, fikk vårt sportslige apparat gode muligheter til å se spillerne i aksjon. I tillegg gjorde begge et godt inntrykk da de var på Gjøvik for et møte etter påske, og denne uka skrev begge under kontrakt med klubben og deltok på første barmarkstrening. 

Leonards Rimjans
Leonards Rimjans er 24 år gammel og kommer fra Daugavpils i Latvia. I tillegg til spill for flere klubber i Latvia har han vært innom både Litauen, Romania, Russland og Sverige før han kom til Norge i fjor. I Latvia har han spilt i toppdivisjonen, hvor han i 2016/17 gjorde 27 poeng på 30 kamper. 

Poeng er noe han har gjort over alt han har vært, og i Moss forrige sesong scoret han 39 mål og hadde 53 målgivende på 28 kamper. 

- Dette er en stor powerforward som vil bidra godt i offensiv sone for oss, sier trener Patrik Bäärnhielm. 

Klavs Planics
Klavs Planics er også 24 år gammel, og kommer fra Bronceni i Latvia. Før han kom til Norge i fjor har han kun spilt i Latvia, hvor også han har erfaring fra den øverste divisjonen. På 157 kamper i Latvisk toppdivisjon gjorde han 131 poeng, og ble latvisk mester to ganger. 

I Moss forrige sesong gjorde 46 mål og 49 målgivende på 28 kamper. Med andre ord nok en spiller som har gjort mye poeng, noe vi håper han vil fortsette med også kommende sesong. 

- Dette er en veldig dyktig center som vil styrke oss veldig og som blir veldig nyttig for oss. Vi ønsket å forsterke oss sentralt, og dette er en spiller jeg gleder meg til å se i Gjøvik-drakta, sier trenr Bäärnhielm. 

- Begge to har gjort mye poeng, er i god form og vil på flere områder styrke laget vårt, avslutter treneren. 

Du finner profilene på Eliteprospects her:
Klavs Planics
Leonards Rimjans