Latvisk løper klar for Gjøvik Hockey

26 år gamle Maris Dilevka med erfaring fra U18- og U20-landslag, samt den latviske toppserien har signert for Gjøvik.

Gjøvik Hockey signerte tirsdag avtale med den latviske spilleren Maris Dilevka. Den 26 år gamle løperen er latvisk mester fire ganger og har spilt aldersbestemt landslagshockey både på U18 og U20.

Det er en teknisk god spiller, som i løpet av 207 kamper i den latviske toppserien har gjort 252 poeng. På 48 kamper i sluttspillet har det blitt 37 poeng, så det er en spiller som forventes å bidra med mye fremover på banen for Gjøvik. Spilleren som er over 25 år har mye rutine med mange sesonger på bra nivå, i tillegg til god erfaring fra sluttspill. Dette er noe Gjøvik håper han vil ta med seg til Fjellhallen kommende sesong.

Klubben kom i kontakt med spilleren gjennom de to tidligere signerte latviske spillerne Leonard Rimjans og Klavs Planics som kjente han fra hjemlandet. Siden den gang har klubben gjort de undersøkelser man kan, og det er en spennende tilvekst Gjøvik har sikret seg.

- En spennende spiller som har produsert bra med poeng i Latvia. Han har spilt to sesonger på U20-landslaget til en god hockeynasjon, noe som er et kvalitetstegn, sier trener Patrik Bäärnhielm.

- Han har blitt latvisk mester fire ganger, og har med det erfaring fra å vinne, noe som alltid er positivt å ta med seg inn i et lag, avslutter treneren.

For de som er interessert finner man hans statistikk på EliteProspects her.

Vi er i gang med å presentere spillerstallen, og dette er spillerne som er presentert så langt:
Simen Hoel Johannessen (center)

Klavs Planic (center)
Leonards Rimjans (forward)
Martin Skjørberg (back)
Joacim Eriksson Rostad (forward)
Henrik Svellet (forward)
Erik Rønning Sve (back)
Simen Hulleberg (back)
Erling Kroken Biserød (back)
Jens Bratvold Aaslund (forward)