Seier i første treningskamp

Gjøvik slo onsdag kveld Vålerenga U21 med 3-0 foran drøyt 250 tilskuere i Fjellhallen.

Den første perioden bar rett og slett lit preg av at det var første kamp for sesongen, og spillet var der etter. Noen sjanser ble det begge veier, men ingen mål, og det eneste å skrive i protokollen var utvisninger. Det ble noen begge veier, og man fikk et innblikk i noen av innstrammingene og endringene som har kommet før sesongen.

Midtperioden åpnet Gjøvik best, koblet et lite grep og tvang Vålerenga til flere utvisninger. Gjøvik utnyttet muligheten med en mann mer godt, og scoret to ganger i løpet av kort tid ved Simen Hoel Johannessen som spilte back denne kvelden. En oppgave han for øvrig løste svært godt. 

Vålerenga kom mer inn i kampen etter dette, og det var Gjøvik sin tur til å prøve benken utvisningsboksen ved flere anledninger. Bortelaget klarte ikke å utnytte dette, og i stedet kom Gjøvik bedre med igjen. 3:30 før perioden var over fikk Gjøvik straffe, men Vålerengas keeper reddet Eirik Myhre Slåsletten sitt forsøk.

Den tredje perioden var jevnspilt, og man så at beina begynte å bli litt tyngre. Gjøvik benyttet imidlertid nok et overtall og la på til 3-0 ved Klavs Planics etter pent spill. Gjøvik hadde god kontroll etter dette, og var nærmere 4-0 enn Vålerenga var redusering. Dermed endte det med seier i sesongens første kamp, noe trener Patrik Bäärnhielm selvsagt var fornøyd med. 

- Det er alltid moro å vinne kamper, selv om det var mot et juniorlag og vi skal vinne, sa Bäärnhielm etter kampen. 

- Jeg syntes det var en okei første kamp etter bare halvannen uke på is mot et lag som både har flere treninger og et par kamper bak seg allerede, fortsatte han. 

Treneren dro også frem begge målvaktene, Charlie Fredriksson og Mats Andre Pettersen-Moe, som delte kampen holdt nullen. 

- Moro at begge målvaktene holdt nullen. Det er alltid positivt, avsluttet treneren. 

Til helgen venter neste kamp, også det mot et U21-lag, men da er det Lillehammer som står på motsatt halvdel. 

Statistikk fra kampen finner du her, og Gjøvik sitt mannskap i kampen var som følger:
Charlie Fredriksson (Mats Andrè Pettersen-Moe)
Martin Skjørberg - Erling Biserød
Eirik Myhre Slåsletten - Amund Nyland - Joachim Eriksson Rostad

Erik Rønning Sve - Morgan Mathisen
Petter Eriksson - Daniel Stensrud - Maris Dilevka

Simen Hoel Johannessen - Simen Hulleberg
Even Langdalen - Klavs Planics - Jan Robin Furuseth Lereng

Mads Heidenberg
Henrik Svellet - Tobias Ihrfors