Dette er 1. divisjon 2018/19

Førstkommende lørdag er det seriestart, og vi har tatt en liten titt på hvilke motstandere som venter kommende sesong.

Som alltid har det vært en innholdsrik sommer, og spillere har både kommet og gått i de forskjellige klubbene. Det er mange som forventer en jevn og spennende 1. divisjon denne vinteren, og vi har forsøkt å samle litt om hvert av de ti lagene. Vi begynner med våre motstandere, før det kommer litt mer om eget lag til slutt. 

Comet Halden

Blir av mange ansett som en av favorittene. Haldenserne har blandet seg i toppen flere ganger de siste årene, og spilte kvalifisering for to sesonger siden. Selv om noen av de rutinerte spillerne som har bidratt mye de siste årene er borte, har det kommet inn flere nye og spennende spillere, noe som nok er grunnen til at mange har store forventninger til Comet denne sesongen. 

Furuset

Ett av tre Oslo-lag i årets 1. divisjon. Slet forrige sesong langt nede på tabellen, men ungikk som sesongen før kvalifisering. De virker til å jobbe for å få opp en stamme med unge spillere, men legger nok fortsatt sin lit til en del av de rutinerte, og det blir spennende å se Furuset når serien drar i gang til helgen. For øvrig har tidligere Gjøvik-spiller Ole Eskil Simonsen meldt overgang til Furuset denne høsten. 

Grüner

Det andre av tre Oslo-lag. Var i mange sesonger virkelig et lag å regne med i 1. divisjon, men har de siste sesongene slitt mer. Utskiftninger i spillerstallen må nok ta sin del av skylden for at laget ikke har kjempet helt der oppe de siste sesongene. Foran denne sesongen har så klart noen forsvunnet ut, men Grüner har også fått inn noen spennende tilvekster og blir nok absolutt et lag som kan skape problemer for mange utover vinteren. 

Hasle-Løren

Hasle-Løren har vært det beste av de tre Oslo-lagene de siste sesongene. Forrige sesong endte med en 5. plass, mens det de to årene før det ble 4. plass. De har involvert seg helt i teten i perioder, men har som regel falt litt av når det virkelig begynner å dra seg til. Har et lag med enkeltspillere som har rutine fra høyt nivå og kan gjøre det helt store, og det blir spennende å se hva det holder til denne sesongen. 

Kongsvinger

Laget som rykket ned fra GET-ligaen etter forrige sesong og som følge av det har opplevd litt utskiftninger i stallen, men ser fortsatt ut til å ha et lag som kan bite fra seg. Dette er det eneste av de andre 1. divisjonslagene Gjøvik har møtt i treningskamp, og det endte med en 6-2 seier til hvert av lagene. Ut fra de kampene så man at Kongsvinger absolutt har noen spillere som kan skape trøbbel for mange, så gjenstår det å se hvor mange og hvor ofte. 

Narvik

Narvik vant serien forrige sesong og endte på 3. plass i vårens kvalifisering til GET-ligaen. De fikk etter hvert tilbud om å spille GET-liga, men valgte til slutt å takke nei. Det virker ikke å ha lagt noen demper på planene i Narvik, som nok en gang er ansett som en av favorittene. Med sitt entusiastiske hjemmepublikum er det ingen tvil om at det blir tøft å komme til Nordkraft arena også denne vinteren. 

Nidaros

Trønderne som var svært nære å gjøre det helt store i kvalifiseringen for to sesonger siden opplevde en litt tyngre sesong i 2017/18. Siden forrige sesong var over har det skjedd mye i Nidaros, og blant annet har de fått inn en ny trener. Stammen i laget består av trøndere, og har enkeltspillere som virkelig holder høyt nivå. Kombinasjonen av noen unge trøndere, og noen mer rutinerte blir spennende, og det blir garantert knalltøft å komme til Leangen også denne vinteren. 

Storhamar YA

Rykket opp på Gjøvik i vår, og bygger videre på stammen fra det laget. Har mye rutine i laget, og har de siste par årene gjort det veldig godt i 2. divisjon. Nå skal Hamar-laget måle krefter ett hakk opp, og det blir spennende å se hvordan laget som geografisk ligger nærmest ser ut når serien nå starter. At det blir noen spennende lokaloppgjør er vertfall sikkert, med flere spillere på begge lag som har spilt for begge klubbene. 

Tønsberg

Gjorde en god sesong tilbake i 1. divisjon i fjor, og endte på 7. plass med 31 poeng i comebacket. Har siden forrige sesong også opplevd noen endringer i spillertroppen, og det blir spennende å se hvor de står denne sesongen. De viste i fjor at de hadde enkeltspillere som kunne skape trøbbel for mange, og det vil de helt sikkert gjøre også denne vinteren. 

Gjøvik

Forrige sesong endte med kvalifiseringsspill igjen, der laget slo både Storhamar YA og Moss og dermed sikret en ny sesong i 1. divisjon. Etter den helga har tiden blitt brukt godt, og vi har fått på plass et lag som vi syntes er spennende. Hvis du følger denne linken finner du en oversikt over alle spillere, samt mulighet for å klikke seg inn på en liten sak om hver enkelt spiller. 

Hele 13 nye spillere har kommet inn, og stallen teller nå totalt 25 mann. Det er en større bredde enn på veldig lenge, og det er noe vi håper å få nytte av utover vinteren. Snittalderen på laget er snaut 24 år, og vi har fått inn både unge og litt mer rutinerte spillere. Blant annet har det kommet inn spillere som spilte både GET-liga og kvalifisering til GET-liga forrige sesong, og vi håper denne rutinen skal komme godt med. 

Seks av de 25 spillerne har utenlandsk pass, tre svensker og tre latviere, mens resten er norske. Av de norsk kommer ni fra Gjøvik, og ytterligere åtte fra Oppland og Hedmark. Det har ikke så mye å se hvor spillerne kommer fra når poengene skal deles ut, men vi regner med noen er nysjerrige.