Seier over Furuset

Spillet var ikke like godt som de to første kampene, men det viktigste var at alle poengene ble igjen hjemme i Fjellhallen lørdag.

Gjøvik gikk ut og viste at de ville kontrollere kampen på egen is. Allerede etter snaut seks minutter satte Jan Robin Furuseth Lereng 1-0 i mål. Fem minutter senere doblet Leonards Rimjans til 2-0, og hjemmelaget hadde fått en veldig god start på kampen. Hjemmelaget var best den første perioden, og selv om de vant skuddstatistikken 13-7, ble det ikke flere mål før pausen. 

I midtperioden kom gjestene fra Oslo mye mer med i spillet, og reduserte til 2-1 før fem minutter var spilt. 2-2 kom da perioden var omtrent halvveis, og der Gjøvik hadde sett ganske komfortable ut de første 20 minuttene var det nå plutselig helt jevnt. 

Snaut tre minutter etter utligningen dukket Leonards Rimjans opp og satte sitt andre og Gjøviks tredje mål for kvelden, og selv om spillet ikke var glitrende de siste minuttene av midtperioden holdt det til at hjemmelaget tok med seg en ledelse ut til de siste 20 minuttene. 

Med kun ett måls ledelse levde spenningen også i siste periode. Gjøvik var det førende laget, og holdt Furuset til kun tre skudd på mål, men det var ingen som følte seg helt trygge på at det ville bli tre poeng. Da Jan Robin Furuseth Lereng la på til 4-2 med sitt andre mål for kvelden fem minutter før slutt skapte det imidlertid en litt større ro. 

Gjøvik kontrollerte kampen inn de siste minuttene, og sikret seg med det sin første hjemmeseier, og sin andre seier på tre kamper i årets 1. divisjon. Selv om kampen ikke var den beste, så sørget Gjøvik for det aller viktigste - tre poeng. 

– Vi vant på en dårlig dag, men seier og tre poeng er det viktigste, sa Gjøvik Hockeys trener Patrik Bäärnhielm til Oppland Arbeiderblad etter kampen.

Du finner statistikk fra kampen her og tabell her

Neste kamp for Gjøvik er borte mot Furuset førstkommende onsdag, før Tønsberg kommer på besøk i Fjellhallen førstkommende lørdag