Storseier over Furuset

Gjøvik leverte en god bortekamp og vant hele 2-7 i Furuset forum.

Gjøvik fikk en drømmeåpning på kampen i Oslo, da Jan Robin Furuseth Lereng fikk sette 0-1 allerde før kampen var halvannet minutt gammel. Gjestene fortsatte å styre kampen og hjemmelaget hadde ikke ett skudd på mål de første ti minuttene, mens Gjøvik på sin side var nære å doble ledelsen. Spesielt i overtall var Gjøvik nære ved et par anledninger, men ledelsen holdt seg på ett mål. 

Den siste delen av perioden var lenge relativt sjansefattig begge veier, med mye rot i midtsonen og lite pent spill. Men med snaut to minutter igjen satt spillet for Gjøvik, som i undertall vartet opp med et flott angrep og doblet ledelsen til 0-2 ved Amund Nyland. Også 0-3 skulle komme før pause. Nok en gang pent spill av Gjøvik, som denne gang ble avsluttet av Even Langdalen. 

Furuset var litt frempå like før perioden var over, men resulatet stod seg til den første pausen, og Gjøvik tok med seg en fortjent ledelse inn i garderoben etter de første 20 minuttene. 

Gjøvik åpnet best også i midtperioden, og før det var spilt fem minutter hadde gjestene lagt på til 0-4 ved Leonards Rimjans, som fikk stå helt umarkert foran mål å motta en pasning fra Klavs Planics. 0-5 kom noen minutter senere i spill fire mot fire ved Morgan Mathisen. 

Gjestene hadde full kontroll i midtperioden, og dominerte kampen. Unntaktet var da Furuset fikk spille fem mot tre omtrent fem minutter før perioden var over. Gjøvik gjorde imidlertid jobben og holdt unna. I tillegg presset Gjøvik frem et straffeslag i undertall like etter, som Eirik Myhre Slåsletten omsatte på mesterlig vis til 0-6 som stod seg til pause. 

Den tredje perioden var ikke mye å skrive hjem om de første 6-7 minuttene, da kampen bar litt preg av at Gjøvik ledet med seks mål. Furuset scoret så to ganger i løpet av ett minutt. Det første kom i overtall, mens det andre kom litt ut av ingen ting, og Gjøvik fikk med det en påminnelse om at kampen ikke var ferdig riktig enda. 

Gjøvik slo imidlertid kjapt tilbake, da Amund Nyland satte 2-7 i overtall et drøyt minutt etter Furuset sitt andre mål for kvelden. Resten av kampen kontrollerte Gjøvik for det meste, og var nærmere 2-8 enn Furuset var en redusering. Det ble ikke flere mål, og dermed sikret Gjøvik sin tredje seier for sesongen, med 2-7 på lystavla i Furuset forum. 

Du finner statistikk fra kampen her, og tabell her. 

Neste kamp er førstkommende lørdag, da ubeseirede Tønsberg kommer på besøk i Fjellhallen klokka 16:00.