Snudde til seier i Tønsberg

Gjøvik lå under 2-0, men snudde og vant til slutt 2-4.

Det åpnet forholdsvis jevnt i Tønsberg, men Gjøvik fikk prøve seg et par ganger i overtall de første 7-8 minuttene. Gjøvik kom ikke til de helt store sjansene i noen av overtallene, og fikk i stedet selv en utvisning like etter at Tønsberg var fulltallig for andre gang. Heller ikke Tønsberg utnyttet overtallet. Umiddelbart etter at Gjøvik var fulltallig pådro de seg to utvisninger samtidig, og hjemmelaget fikk spille fem mot tre i inntil to minutter. To minutter ble det, da Gjøvik kjempet heroisk og red av undertallet. 

Etter alle utvisningene i første del av perioden ble det litt mer fem mot fem de neste minuttene. Gjøvik klarte da å løfte spillet litt, men kom ikke til de helt store sjansene, noe heller ikke Tønsberg gjorde. Ikke før de tok ledelsen 1-0 snaut to minutter før pause etter et godt angrep. Til tross for at det ikke hadde vært flust av store sjanser, så var Tønsberg et hakk vassere de første 20 minuttene. 

Midtperioden åpnet med et tidlig overtall for Gjøvik, men gjestene fikk ikke mål. Leonards Rimjans fikk en stor mulighet alene gjennom like etter overtallet, men fikk ikke pucken i mål. Imidlertid var det positive tegn fra Gjøvik, som hadde tatt initiativ i kampen de første fem minuttene av midtperioden. 

Etter seks minutter fikk Tønsberg overtall da Gjøvik fikk lagstraff som følge av en reaksjon fra trenerbenken. Det utnyttet Tønsberg godt, og brukte kun 15 sekunder i overtall på å doble ledelsen til 2-0. 

Gjøvik svarte umiddelbart på målet, og Joacim Eriksson Rostad reduserte til 2-1 med sitt første mål i en obligatorisk kamp for Gjøvik. 

Etter målet fortsatte Gjøvik å styre kampen, uten at de kom til de aller største sjansene. I et overtall midtveis i perioden kom Gjøvik til noen ålreite sjanser, men veldig farlig ble det aldri. Snaut fem minutter før perioden var over var Gjøvik nære å utligne, men hjemmelagets keeper vartet opp med en flott redning. 

Uttellingen kom for Gjøvik drøyt minuttet før perioden var over, da Leonards Rimjans ble spilt fri, og på andre forsøk alene med keeper var latvieren sikker og utlignet til 2-2 som også var pauseresultatet. 

Den tredje perioden var jevn, og det bøleg litt frem og tilbake uten at noen av lagene kom til de aller største sjansene. Tønsberg fikk prøve seg i overtall etter seks minutter, men fikk ikke uttelling. I stedet pådro de seg en utvisning, og Gjøvik fikk sjansen med en mann mer på isen. Det ble ingen mål i overtall, og heller ikke da Gjøvik skapte 2-3 veldig gode sjanser i løpet av kort tid snaut sju minutter før slutt ble det mål. 

Begge lag jaget det avgjørende målet, i det som var en tett og intens kamp med tøffe dueller om alle pucker. 47 sekunder før slutt feide Leonards Rimjans 2-3 i mål med et velplassert skudd fra distanse og sendte Gjøvik-benken til himmels. Samme mann økte til 2-4 i åpent mål 16 sekunder før slutt og sikret Gjøvik sin femte seier for sesongen. 

Gjøvik tok dermed med seg tre nye poeng, og står nå med 15 poeng på de seks første kampene. Onsdagens oppgjør ble så tett og jevnt som forventet på forhånd, men nok en gang trakk altså Gjøvik det lengste strået. 

- Det er viktig å vinne på slike dager, var trener Bäärnhielms korte men presise konklusjon etter kampen. 

Neste kamp er førstkommende lørdag borte mot Storhamar YA klokka 16:00, mens neste hjemmekamp er onsdag 17. oktober klokka 19:00 mot samme lag