Seier på Hamar

Den satt langt inne, men det endte til slutt med 1-2 seier over Storhamar YA lørdag kveld.

Det åpnet jevnt i CC-Amfi, med et hjemmelag som hadde bestemt seg for å vise seg frem. Spillet bølget litt, og begge lag fikk noen halvsjanser uten at det var veldig farlig noen av veiene. Utover perioden koblet hjemmelaget et lite grep, godt hjulpet av et par overtall. Da perioden nærmet seg halvspilt opptrådte Gjøvik tamt i egen sone, noe Storhamar utnyttet og satte en uheldig retur i mål.

Hjemmelaget fortsatte å holde initiativet, mens Gjøvik tok noen unødvendige utvisninger. Flere mål ble det ikke de første 20 minuttene, og hjemmelaget gikk til pause i ledelsen etter det som var en svak periode av Gjøvik.

Midtperioden åpnet bedre for Gjøvik som fikk lagt litt mer trykk fremover. Trykk la også Martin Skjørberg da han sendte Rudi Beritsveen opp i Gjøvik sin spillerboks så han fikk hilse på gamle lagkamerater til bortepublikums forlystelse.

Overtallsspillet Gjøvik fikk etter snaut tre minutter var ikke mye å skrive hjem om. Erik Rønning Sve var alene gjennom med keeper like etter at de var fulltallige, men avslutningen ble reddet. I et overtall like etter kom Gjøvik til flere gode sjanser, men mål ble det ikke. Mål fikk heller ikke Jan Robin Furuseth Lereng på sitt straffeforsøk midtveis i perioden.

3-4 minutter etter straffen kom imidlertid endelig målet. Jan Robin Furuseth Lereng  var sist på pucken da overtallsspillet endelig fungerte.

Gjøvik var det førende laget de neste minuttene, før de slapp Storhamar litt inn i det i sluttsekundene av perioden. Hjemmelaget var nære å score 2-1, men fikk ikke mål og lagene gikk til pause på 1-1.

Den tredje perioden åpnet jevnt uten at noen av lagene koblet noe særlig grep eller skapte de helt store sjansene. Litt før perioden var fire minutter gammel fikk Gjøvik uttelling, og Eirik Myhre Slåsletten satte 1-2 for Gjøvik.

Utover perioden var det jevnt, og klokka gikk uten at det skjedde veldig mye noen av veiene. Ikke før Simen Hoel Johannessen skøyt i stolpen etter drøyt åtte minutter. Samme mann var nære også noen minutter senere, men denne gang gikk skuddet rett på keeper.

Gjøvik koblet et lite grep og skapte noen sjanser etter dette, men Storhamar var hele tiden skumle på overganger. I et overtall drøyt fem minutter før slutt var Amund Nyland svært nære å sette 1-3 fra kort hold, men Storhamar sin målvakt vartet opp med en god redning.

Storhamar kom til en god mulighet drøyt tre minutter før slutt, og det var jevnt og tett hele veien. Minuttet før slutt fikk Storhamar overtall, men klarte aldri å skape de helt store sjansene og tiden rant ut.

Gjøvik sikret seg dermed sin sjette seier på sju forsøkt så langt i årets 1. divisjon. Lørdagens kamp var ikke den beste, og seieren satt langt inne, men de tre poengene teller like mye.

Du finner statistikk fra kampen her, og tabellen her