Klar seier over Storhamar YA

Med onsdagens seier hjemme har laget sanket flere poeng enn hele fjorårssesongen til sammen.

Nærmere 550 tilskuere hadde onsdag kveld tatt turen til Fjellhallen, hvor Gjøvik tok i mot Storhamar YA. Til tross for seier lørdag hadde Gjøvik-gutta litt å revansjere da prestasjonen på Hamar lørdag ikke var så god som man ønsket. 

Gjøvik kom ut i full fart og viste tidlig at de hadde planer om å løfte seg fra lørdag. I løpet av de åtte første minuttene scoret Maris Dilevka, Leonards Rimjans og Eirik Myhre Slåsletten hvert sitt mål, og Gjøvik hadde fått en knallstart. Selv om Storhamar YA reduserte til 3-1 var det aldri tvil om hvem som var best de første 20 minuttene, og Klavs Planics satte 4-1 tre minutter før pause. 

Midtperioden var ikke av helt samme kaliber fra Gjøvik, men også her var Gjøvik det beste laget. Eirik Myhre Slåsletten la på til 5-1 etter et par minutter, og selv om bortelaget reduserte til 5-2 så kom de aldri veldig nærme. Simen Hoel Johannessen og Joacim Eriksson Rostad scoret nemlig hvert sitt mål i siste halvdel av midtperioden, og Gjøvik gikk til andre pause på 7-2. 

Den siste perioden bar preg av at kampen var mer eller mindre avgjort, og det eneste som skjedde i målprotokollen var at Storhamar YA reduserte til 7-3. 

Gjøvik sikret seg dermed sin sjuende seier på åtte forsøk, og har fått en kanonstart på serien. Det har blitt 21 poeng på sesongens første åtte kamper. Til sammenligning ble det 20 poeng på 32 kamper forrige sesong. Det sier mye om starten. Nå venter en tøff fortsettelse, der første utfordring kommer mot en av forhåndsfavorittene førstkommende lørdag - Comet Halden. Samme lag kommer til Fjellhallen førstkommende onsdag, i det som blir en toppkamp på hjemmebane. 

Statistikk fra gårsdagens kamp finner du her, mens du finner tabell her