Tøff utfordring venter i Halden

Gjøvik har fått en kanonstart på serien, med sju seire på de åtte første kampene. Denne helgen venter imidlertid den største utfordringen så langt.

På onsdag ble Storhamar YA slått med 7-3 på hjemmebane, en kamp som var et steg i riktig retning prestasjonsmessig fra bortekampen mot samme lag noen dager før. I det store og hele har Gjøvik levert solid så langt, da det selv på dårlige dager spillemessig har blitt tre poeng. Det ene tapet så langt mot Hasle-Løren hjemme kom etter en god prestasjon, men pucken ville rett og slett ikke i mål. 

Med 21 poeng på de åtte første kampene har Gjøvik sanket flere poeng enn laget gjorde på 32 kamper forrige sesong. Selv om det er tidlig å konkludere, er det liten tvil om at laget har hatt fremgang fra forrige sesong. Forklaringen er todelt skal vi tro kaptein Simen Hoel Johannessen. 

- Vi har først og fremst et bedre lag enn tidligere sesonger. Dette kombinert med bedre treningsgrunnlag i sommer får vi igjen for nå, sier Hoel Johannessen. 

Skal det bli poeng i Halden lørdag må både prestasjonen og uttellingen være der for Gjøvik. Comet Halden innehar 2. plassen på tabellen etter åtte runder, og var på forhånd ansett som en av favorittene til å spille kvalifisering til GET-ligaen denne sesongen. Selv om de kanskje ikke har fått med seg riktig alle poengene de hadde håpet innledningsvis anses fortsatt Comet som en av de største favorittene til å bli blant de to beste denne sesongen. Kaptein Hoel Johannessen er klar på hva som må til om Gjøvik skal få poeng med seg hjem. 

- Vi må ha 100% innsats og ta riktige valg hele veien, sier han. 

- Også må vi spille aggressivt og enkelt. Det er da vi er best, avslutter Simen Hoel Johannessen. 

Kampstart i Halden er 16:00 lørdag, og for de som ikke skal nedover viser Oppland Arbeiderblad kampen live på sine nettsider.