Kostbare utvisninger i midtperioden ødela mulighetene

Gjøvik ledet etter 1. periode, men pådro seg svært mange utvisninger i midtperioden og måtte til slutt se seg slått med fire mål i Halden.

Det var to lag som kjente litt på hverandre de første minuttene i Halden, og de store sjansene var det ikke mange av. Hjemmelaget var et lite hakk vassere, men de skapte ikke all verden utover at de var litt mer i Gjøvik sin sone. Ikke før de fikk spille overtall halvveis i perioden. Der var de effektive og satte 1-0. 

Hjemmelaget fikk nok et overtall kort tid etter, men dette klarte de ikke å utnytte, og i stedet pådro de seg en utvisning selv. Gjøvik klarte etter hvert å etablere seg, og utnyttet at de var en spiller mer til å sette 1-1. Leonards Rimjans var sist på pucken med et velplassert skudd. Comet fikk nok en utvisning like etter målet. Hjemmelaget fikk enda en utvisning da de allerede var i undertall, og Gjøvik fikk spille fem mot tre. Gjøvik etablerte seg, men kom ikke til de helt største sjansene. Ikke før det øyeblikket hvor Comet Halden fikk tilbake en av sine utviste spillere, og Maris Dilevka satte pucken i mål fra kort hold. 

Flere mål ble det ikke i den første perioden, og Gjøvik gikk til pause på 1-2 etter å ha vært effektive i overtall i siste halvdel av perioden. 

Comet gikk rett i angrep i midtperioden og kom til flere sjanser i begynnelsen, men fikk ikke mål. Gjøvik hevet etter hvert spillet litt, men pådro seg en utvisning i offensiv sone, og ga hjemmelaget mulighet til å prøve seg i overtall etter 3:23. Den første sjansen fikk imidlertid Gjøviks Maris Dilevka som kom alene gjennom, men avslutningen ble reddet av hjemmelagets keeper. Etter hvert etablerte imidlertid Comet overtallet sitt, og fikk også uttelling og utlignet til 2-2. 

Gjøvik pådro seg nok en utvisning kort tid etter, men det samme gjorde Comet, og lagene måtte spille fire mot fire. Det ble lite sjanser, og like før begge lag var fulltallig fikk Gjøvik nok en utvisning, og hjemmelaget fikk nok en gang prøve seg i overtall. Comet var nok en gang effektive i overtall, og satte 3-2 med et velplassert skudd. 

Nok et undertall ble det for Gjøvik, kun halvminuttet etter 3-2 scoringen. Nok en gang var hjemmelaget effektive, og spilte fri en umarkert mann midt foran mål som satte 4-2 høyt i mål. 

Ikke lenge etter, måtte en Gjøvik-spiller igjen ta turen i utvisningsboksen. Gjøvik var nære en redusering i undertall, da de nok en gang kom alene med keeper, men nok en gang reddet hjemmelagets keeper, og nok en gang gikk hjemmelaget i angrep og satte et overtallsmål. 

Jan Robin Furuseth Lereng var nære å redusere til 5-3 etter en fin dragning, men pucken gikk ikke i mål. Like etter tildelte dommeren hvert lag en utvisning og det ble spill fire mot fire. Til tross for den ekstra plassen fikk ingen lag mål. 

Sekunder før pause satte Comet 6-2 etter at Gjøvik rotet bort pucken på offensiv blå, og Comet kontret på direkten og satte sitt femte mål i perioden, det første i spill fem mot fem. Dermed gikk lagene til pause på 6-2 til Comet. 

Den siste perioden åpnet på verste vis med 7-2 til Comet det første minuttet. Perioden bar etter hvert preg av at ting virket avgjort. Gjøvik fikk spille overtall i fem minutter midtveis i perioden, da en av hjemmelagets spillere fikk en tidlig dusj som følge av en spearing. Gjøvik klarte imidlertid ikke å utnytte dette, og slet i det hele tatt med å skape noe særlig. 

Klokka gikk etter hvert fort, og litt ut av ingen ting drøyt tre minutter før slutt reduserte Petter Eriksson til 7-3. Flere mål ble det ikke, og dermed vant Comet Halden med fire mål denne kvelden. 

Dette tapet endte en seks kamper lang seiersrekke for Gjøvik, og Comet overtok tabelltoppen. Lagene møtes igjen på Gjøvik allerede onsdag klokka 19:00, og vi håper du tar turen i hallen for å støtte gutta