Seier foran rekordpublikum

Vi hadde bedt inn til fest, og foran 1157 tilskuere vant laget 5-1 over Nidaros.

Det er mange år siden det var over 1000 tilskuere på en Gjøvik Hockey-kamp i Fjellhallen, og det er uten tvil sesongrekord på tribunen. Da var det ekstra moro at laget vartet opp med godt spill og til slutt stakk av med en komfortabel seier. 

Etter drøyt seks minutters spill sendte Klavs Planics hjemmelaget opp i føringen, i en periode som var jevnspilt. Begge lag hadde sine sjanser, og tre sekunder før pausesignalet doblet Leonards Rimjans Gjøvik sin ledelse. 

Midtperioden ble også tett og jevn, hvor Nidaros fikk flere muligheter til å redusere. Spesielt litt før perioden var halvspilt og Nidaros fikk mulighet til å spille fem mot tre i to minutter kunne reduseringen fort kommet. Det gjorde den imidlertid ikke, mye takket være flere svært gode redninger fra Gjøviks målvakt Charlie Fredriksson, samt oppofrende spill av utespillerne. 

I stedet for en Nidaros-redusering satte Jan Robin Furuseth Lereng hjemmelagets tredje mål for dagen minuttet før perioden var over, og ga Gjøvik en tremålsledelse før den siste perioden. 

Der Nidaros ikke klarte å redusere i midtperioden kom reduseringen etter snaut tre minutter av den tredje perioden. Dette tente en gnist hos gjestene, men Gjøvik stod godt i mot, og tok utover perioden mer over. Det resulterte i 4-1 fra Morgan Mathisen da perioden var litt over halvspilt, og slo med det spikeren litt lenger ned i kisten. Leonards Rimjans fullførte jobben minuttet før slutt da han satte 5-1.

Gjøvik sikret seg dermed sin åttende seier på 11 kamper så langt i årets sesong. Allerede søndag er det ny kamp, da samme motstander står på motsatt side klokka 15:00. Vi håper mange av de 1157 som var på besøk lørdag kommer tilbake også søndag. 

Du finner statistikk fra lørdagens kamp her, og tabell her