Solid firemålsseier på Kongsvinger

Gjøvik leverte en knallsterk 1. periode, før de kontrollerte de siste 40 minuttene borte mot Kongsvinger.

Gjøvik brukte ikke mer enn halvannet minutt på å ta føringen på Kongsvinger. Eirik Myhre Slåsletten kriget inn 0-1 fra kort hold mot gamleklubben, og ga Gjøvik en drømmestart. 

Etter drøyt sju minutter misbrukte Gjøvik en straffe, men det ble fort glemt da Maris Dilevka doblet ledelsen noen minutter senere i overtall. Tre minutter senere satte Jan Robin Furuseth Lereng 0-3 og Leonards Rimjans økte til 0-4 halvannet minutt før den første pausen. Gjøvik gikk dermed i garderoben med en firemålsledelse, etter å ha vist stor effektivitet, mens Kongsvinger ikke fikk pucken forbi en god Charlie Fredriksson de første 20 minuttene. 

Midtperioden kunne fort fått en verst tenkelig start da hjemmelaget fikk straffe etter 39 sekunder, men heller ikke denne gangen fikk Kongsvinger uttelling. Hjemmelaget fortsatte å føre kampen utover perioden, mye takket være et par overtall de første 10 minuttene. Til tross for flere gode sjanser ville det seg ikke for Kongsvinger, som blant annet hadde et skudd i stolpen. 

Gjøvik kom mer inn i kampen igjen de siste ti minuttene av midtperioden, og de siste ti minuttene ble mindre innholdsrike enn de første ti. Det ble ingen mål i 2. periode, og lagene gikk til nok en pause på stillingen 0-4. 

Den tredje perioden var kun halvannet minutt gammel da Kongsvinger fikk uttelling, og reduserte til 1-4 i spill fire mot fire. Gjøvik fikk etter dette spille overtall i tre minutter, som følge av en liten disiplinærstraff hos Kongsvinger. Det klarte de ikke å utnytte, men klokka tikket hele veien i Gjøviks favør.

Kongsvinger prøvde å blåse liv i kampen med å få en redusering, men Charlie Fredriksson og Gjøvik holdt stand. I sluttminuttene tok hjemmelaget ut keeper, men klarte ikke å skape de helt store sjansene. I stedet sløste Gjøvik med flere muligheter til å sette pucken i åpent mål, før Eirik Myhre Slåsletten til slutt klarte det ni sekunder før slutt og fastsatte sluttresultatet til 1-5. 

Gjøvik tok dermed tre viktige poeng på en dag hvor laget leverte en veldig god 1. periode og en solid prestasjon de siste 40 minuttene. Nå venter et opphold før Kongsvinger kommer til Gjøvik 14. november.

Statistikk fra kampen finner du her og tabell her.