Fornøyd med første del

Vi har snakket med trener Patrik Bäärnhielm om første del av sesongen, samt hva som venter etter landslagsoppholdet.

En hockeysesong går fort, og i løpet av drøyt seks uker er 1/3 av seriespillet unnagjort for A-laget. Etter et par tunge sesonger i bunnen på 1. divisjon har denne sesongen åpnet langt bedre, og i skrivende stund innehar laget 3. plassen med 27 poeng på 13 kamper. Bak disse resultatene ligger hardt arbeid både på og utenfor isen. En sentral mann i den sammenheng er selvsagt trener Patrik Bäärnhielm, og vi har tatt en prat med han.

- Jeg syntes vi skal være fornøyde med den første tredjedelen av sesongen. Det er alltid vanskelig å vite hvordan vi ligger an sammenlignet med de andre lagene, spesielt med tanke på at vi har så mange nye spillere, sier trener Patrik Bäärnhielm. 

På spørsmål om hva som har fungert og hva som må bli bedre svarer han konkret og enkelt. 

- Vi har vært gode i fem mot fem, samtidig som vi er nødt til å bli bedre i både over- og undertall. 

Med en spiller mer på isen har Gjøvik utnyttet snaut 16% av mulighetene, og med en mann utvist har Gjøvik holdt unna i 82% av tiden. Om vi ser på litt mer statistikk så viser den at Gjøvik har scoret 60 mål, noe som gir et snitt på 4,6 per kamp, samt sluppet inn 33 noe som gir 2,5 i snitt. Både på scorede mål og innsluppne mål er Gjøvik på topp tre i divisjonen.

Det er ikke bare laget, men også enkeltspillere som har utmerket seg for Gjøvik. Leonards Rimjans går inn i landslagspausen som ledende poengplukker i 1. divisjon med 16 mål og 13 målgivende, noe som gir 29 poeng totalt. Eirik Myhre Slåsletten er også inne på topp fem med sine åtte mål og 15 målgivende. Videre på den interne lista følger Klavs Planics, Daniel Karlsen Stensrud, Jan Robin Furuseth Lereng, Amund Nyland og Simen Hoel Johannessen som alle har over ti poeng så langt.
  
Når vi er inne på spillerne, så kom landslagsoppholdet, og med det litt roligere dager godt med. Selv om det trenes hardt så blir totalbelastningen mindre når det ikke er kamper et par ganger i uka.
  
- Det har nok vært litt tettere program første delen i år enn forrige sesong, men vi har spilt på mye folk noe som har gjort at vi har kunnet holde et ganske jevnt nivå syntes jeg. 

- Men det er klart det kjennes på kroppen for spillerne når man får tre kamper på fem dager samtidig som man jobber heltid, fortsetter treneren, som mener oppholdet kom på et godt tidspunkt for Gjøvik. 

- Oppholdet kom på et bra tidspunkt. Nå kan vi fokusere på noen dager med knallhard trening før det blir en velfortjent langhelg, sier Bäärnhielm. 

Etter denne langhelgen er det imidlertid tilbake til en tøff hverdag, og ikke minst flere tøffe kamper. Først venter Kongsvinger hjemme, før to kamper mot serieleder Grüner og dobbeltkamp borte mot Narvik som ligger på 4. plass med tre kamper mindre spilt enn de fleste står for tur. 

- Det er fem knalltøffe kamper som står for tur i november. Kongsvinger har vi jo møtt to ganger i oppkjøringen og nå på lørdag. Det er et lag med en håndfull veldig gode spillere som vi må stenge ned. Gjør vi det vinner vi kampen, sier trener Patrik Bäärnhielm. 

- Grüner og Narvik er to topplag i serien, så om vi ikke er 100% klare når vi går på isen i de kampene gir vi dem et forsprang som er veldig vanskelig å hente inn. Men det blir spennende uker der vi får kjempe for hvert poeng, sier treneren som gleder seg til nye utfordringer. 

Avslutningsvis stilte vi treneren spørsmålet mange stiller om dagen. Hvor tror du Gjøvik ender når vi teller opp helt til slutt?

- Vi spiller selvsagt for å vinne hver kamp, men det gjør jo motstanderne våre også. Før seriestart hadde vi ikke noe konkret mål om hvor på tabellen vi skulle være etter 36 kamper, men med starten vi har fått nå så skal vi gå for topp fire. Det er et tøft mål med tanke på de andre lagenes målsetninger, men vi må tørre å sette oss mål vi kan strekke oss mot, avslutter treneren som sammen med spillerne får noen fortjente rolige dager. 

Neste kamp er altså mot Kongsvinger, og den spilles hjemme i Fjellhallen onsdag 14. november klokka 19:00