Avgjorde kampen i 3. periode

Gjøvik bikket onsdag en jevnspilt kamp mot Kongsvinger i sin favør.

De første minuttene av onsdagens oppgjør kunne man se at det var en liten stund siden forrige kamp, men utover perioden kom spillet seg mer og mer. Selv om spillet ble bedre skulle det ta drøyt 18 minutter før kampens første mål kom. Kaptein Simen Hoel Johannessen avsluttet et flott angrep med en velplassert avsluttning oppe i hjørnet. Gjøvik gikk dermed til første pause med en 1-0 ledelse. 

Tidlig i midtperioden fikk Kongsvinger en utvisning, men Gjøvik klarte ikke å utnytte overtallet. Kongsvinger var i stedet nære en utligning, men Gjøvik slapp med skrekken. Det gjorde de imidlertid ikke da perioden var drøyt seks minutter gammel. Kongsvinger kontret i undertall og fikk lagt en puck inn foran mål. Der traff den en uheldig Gjøvik-spiller og skled i mål til 1-1. 

Bortelaget fortsatte å pådra seg utvisninger også etter utligningen, og da perioden var snaut 13 minutter gammel utnyttet Gjøvik det. Eirik Myhte Slåsletten avsluttet et flott angrep i overtall og sendte hjemmelaget i føringen som de skulle beholde til den andre pausen. Noe heldig var det, da midtperioden ikke var den aller beste fra Gjøvik, men det holdt til å lede med ett før 3. periode. 

Den tredje perioden var snaut fire minutter gammel da Kongsvinger utlignet til 2-2. På dette tidspunktet stod kampen og vippet, og da Gjøvik pådro seg en utvisning et par minutter etter utligningen var det nok en del som fryktet at Kongsvinger skulle utnytte overtallet. I stedet var Joachim Eriksson Rostad våken i undertall, snappet opp pucken i midtsonen og satte fart fremover. Alene med keeper var han sikker, og sendte hjemmelaget i føringen 3-2. 

Samme mann la på til 4-2 like etter, før Erik Myhre Slåsletten scoret sitt andre for dagen like etter det igjen og plutselig ledet Gjøvik 5-2. 

Selv om Kongsvinger reduserte til 5-3 drøyt fem minutter før 3. periode var over ble det aldri veldig spennende i Fjellhallen, da Kongsvinger aldri kom nærmere. I stedet satte Simen Hoel Johannessen sitt andre for kvelden i åpent mål to sekunder før slutt og fastsatte sluttresultatet til 6-3. 

Gjøvik sikret seg dermed sin andre strake seier over Kongsvinger, og henger fortsatt med i toppen av 1. divisjon med 30 poeng på 14 kamper. Til helga venter serieleder Grüner i Oslo som ligger poenget foran. Det er liten tvil om at det blir en skikkelig test mot det beste laget i 1. divisjon så langt. 

– Det blir spennende å få matchet seg mot dem. Grüner ser veldig bra ut. Da må vi opp flere hakk i forhold til det vi viste i dag, sa Simen Hoel Johannessen til Oppland Arbeiderblad etter kampen.

Du finner statistikk fra gårsdagens kamp her