Serieleder Grüner venter i Oslo

Sesongens største utfordring så langt står for tur for A-laget lørdag.

Onsdag var 1. divisjon endelig i gang igjen for fullt etter noen dager med kampopphold. Det endte med 6-3 seier hjemme mot Kongsvinger for Gjøvik sin del, som dermed klatret opp på 2. plass på tabellen. På plassen foran ligger lørdagens motstander, Grüner, som har ett poeng mer på like mange kamper. 

I april, eller september for den sags skyld, er det ikke mange som ville spådd at Grüner-Gjøvik skulle være et toppoppgjør etter 14 serierunder av 1. divisjon. Grüner endte forrige sesong på 6. plass med sine 33 poeng mens Gjøvik endte på en 9. plass med 20. På sine 14 første kamper denne sesongen har Grüner 31 poeng, mens Gjøvik har 30. Med andre ord kan begge lag vise til svært positiv utvikling, og det blir spennende å se hvordan lagene står mot hverandre i Oslo lørdag. 

Grüner kommer fra to strake og svært sterke seire over Comet Halden, og har til sammen ti seire og ett tap etter straffeslag. På veien har de scoret 68 og sluppet inn 39 mål. Gjøvik kommer også fra to strake seire over Kongsvinger og har til sammen ti seire. Det har blitt 66 mål riktige veien og 36 bakover, noe som ikke er veldig langt unna Grüner sine tall. 

Statistikk har imidlertid ikke så mye å si når pucken slippes i Oslo lørdag. Da er det kun prestasjonen som teller. Det gjelder å være med fra start, og legge en solid innsats for dagen om det skal bli poeng med bussen hjem til Gjøvik. Men om Gjøvik leverer en god prestasjon er mulighetene til stede. 

Kampen begynner klokka 16:00, og om du ikke skal til Grünerhallen kan den selvsagt følges på OA-TV.