Tap i målkalas

Lørdag leverte A-laget en sterk opphenting, men måtte se seg slått av serieleder Grüner i en målrik kamp.

Det var en jevn åpning på kampen i Grünerhallen, der begge lag var frempå med noen halvsjanser. Gjøvik pådro seg en utvisning i offensiv sone etter drøyt fem minutter, og hjemmelaget utnyttet overtallet til å sette 1-0 i mål. Gjøvik fikk prøve overtallet noen minutter senere, og Leonards Rimjans og Gjøvik utnyttet muligheten til å utligne til 1-1. 

Grüner fikk nok et overtall minuttet etter utligningen. Nok en gang var de effektive med en mann mer og satte 2-1. Da de tre minutter senere fikk spille overtall enda en gang kom 3-1. Flere mål ble det ikke før pause i en periode hvor hjemmelaget var svært effektive i overtall, men hvor det ellers var forholdsvis jevnt. 

Midtperioden åpnet med en Grüner-utvisning, fulgt av at begge lag pådro seg et par utvisninger samtdig på grunn av diverse ulovlig køllebruk og dårlig disiplin. Gjøvik klarte imidlertid ikke å utnytte overtallet, og i stedet fikk Grüner muligheten med en mann mer etter snaut seks minutter. Nok en gang utnyttet hjemmelaget overtallet og satte 4-1. 

Utvisningsbonanzaen fortsatte i midtperioden da Grüner pådro seg en tominutter etter drøyt åtte minutter. Det førte totalt antall utvisningsminutter opp i 24 på 28 spilte minutter. Gjøvik fikk endelig uttelling i overtall igjen da Maris Dilevka reduserte til 4-2. To og et halvt minutt etter reduseringen var det duket for en ny tominutter. Denne gang til Gjøvik, men endelig fungerte undertallet for Gjøvik, som stod i mot.

Snaut fem minutter før pause fikk Gjøvik tildelt straffeslag. Leonards Rimjans var sikker alene med keeper, og satte sitt andre og Gjøviks tredje for kvelden. Dermed stod det 4-3 i Grünerhallen, og det var liv i kampen igjen. Hjemmelaget scoret dessverre 5-3 kun et par minutter senere, og veien tilbake var igjen litt lenger for Gjøvik. 

Gjøvik brukte imidlertid ikke lange tiden på å redusere nok en gang. Maris Dilevka var igjen frempå kun fire sekunder før den andre pausen, og ga Gjøvik håpet skikkelig tilbake før den 3. perioden. 

Den tredje perioden var tett og jevn, og begge lag trykket til. Gjøvik skulle få uttelling for strevet etter snaut åtte minutter da Morgan Mathisen utlignet til 5-5 i overtall. 

Begge lag forsøkte etter dette å presse frem seiersmålet, men det satt langt inne. Begge lag hadde sine muligheter, men 56 sekunder før sluttsignalet var det hjemmelaget som fikk uttelling og satte 6-5. Gjøvik klarte aldri å slå tilbake, og måtte dermed se seg slått av serielederen i en toppkamp som hadde stor nerve, tøffe dueller og ikke minst mange mål. Vi lar Oppland Arbeiderblad sine ord oppsummere lagets innsats denne dagen. 

"Denne kampen hadde ikke Gjøvik fortjent å tape, men du verden for en innsats laget leverte!"

Onsdag er det duket for returoppgjør på Gjøvik, og om gutta leverer samme prestasjon da skal serielederen få tøff kamp om poengene igjen. God støtte fra hjemmepublikum hjelper alltid, så vi håper mange tar turen denne onsdagen

Du finner statistikk fra kampen her og tabellen her