Seier over Grüner

Onsdag kveld beholdt Gjøvik alle poengene da serielederen fra Oslo måtte vende tomhendt hjem.

Det åpnet jevnt i Fjellhallen onsdag kveld, med to lag som begge viste at de ville ha med seg poeng fra dette oppgjøret. Gjøvik fikk uttelling først, da Maris Dilevka sendte hjemmelaget i føringen etter halvspilt periode. 

Kort tid etter målet pådro Gjøvik seg to utvisninger på under ett minutt, og bortelaget fikk spille fem mot tre. Med helgens oppgjør hvor Grüner var svært effektive i overtall friskt i minne var det nok en del som var spente, men Gjøvik kjempet godt i undertall og holdt unna. 

I stedet for en utligning doblet Simen Hoel Johannessen hjemmelagets ledelse et drøyt halvminutt før pause, og Gjøvik gikk i garderoben på 2-0. 

Gjøvik åpnet godt i midtperioden, og la press på Grüner de første minuttene. Utover perioden tok imidlertid Grüner mer og mer over spillet, og da perioden var litt over halvspilt kom reduseringen i overtall. Drøyt tre minutter senere utlignet Grüner, og Gjøvik hadde med det gitt litt fra seg initiativet i kampen. 

De siste minuttene av 2. periode var jevne, men Daniel Karlsen Stensrud sendte hjemmelaget tilbake i ledelsen drøyt tre minutter før pause med en flott prestasjon. Gjøvik så ut til å holde unna til pause, men Grüner utnyttet en dropp i offensiv sone svært godt 10 sekunder før pause, og utlignet til 3-3 med et velplassert skudd. 

I 3. periode ble det en tøff kamp om hvem som skulle få med seg poengene. Da kampen stod å vippet var det imidlertid Gjøvik som hentet frem et par gode prestasjoner. Først sendte Fredrik Dahl hjemmelaget i føringen, før Eirik Myhre Slåsletten la på til 5-3 halvminuttet senere, og plutselig hadde Gjøvik en tomålsledelse igjen. 

Grüner jaktet en redusering og kom til noen gode muligheter, men Gjøvik kjempet godt og holdt unna. Charlie Fredriksson i Gjøvik-målet hentet blant annet frem noen gode redninger, og da bortelaget reduserte til 5-4 på straffe ett sekund før slutt var det ikke annet enn et trøstemål. Gjøvik sikret seg dermed revansje fra lørdagens oppgjør i Oslo, og klatret helt opp i ryggen på serielederen. 

Nå venter et par dager med trening, før turen går til Narvik og to tøffe bortekamper. 

Du finner statistikk fra gårsdagens kamp her, og tabellen her