Narvik tok første stikk

En dårlig start med Gjøvik-øyne ødela mulighetene i nord lørdag.

Hjemmelaget kom ut som de så ofte gjør hjemme, og i løpet av 1:39 scoret de to ganger. De to målene kom for sikkerhets skyld med kun 19 sekunders mellomrom, og Gjøvik hadde med det fått en verst tenkelig start på kampen. 

Gjøvik kom mer med utover perioden, selv om Narvik var et lite hakk vassere de første 20 minuttene. Etter snaut åtte minutter reduserte Simen Hoel Johannessen til 2-1 og tente med det en viktig gnist for Gjøvik. Til tross for det klarte ikke gjestene å få flere mål den 1. perioden. Heller ikke hjemmelaget scoret flere ganger før pause, og dermed stod det 2-1 etter de første 20 minuttene. 

Midtperioden var av det noe mer rotete slaget. Kampen var jevn, men det helt store spillet fikk man ikke se. Narvik scoret 3-1 etter drøyt sju minutter, uten at Gjøvik klarte å redusere, og dermed gikk lagene til den andre pausen på 3-1. 

3. periode var ikke mer enn minuttet gammel da Maris Dilevka reduserte til 3-2. Med det målet var det umiddelbart full fyr i kampen igjen. Spillet var jevnt, og det var to lag som kjempet for poengene. Midtveis i perioden kjempet Gjøvik litt for hardt og med ulovlige midler. Narvik utnyttet det påfølgende overtallet til å sette 4-2, og gi seg selv litt mer trygghet. 

Gjøvik forsøkte å slå tilbake, og skapte også noen ålreite sjanser, men klarte ikke å få uttelling. Også Narvik kunne scoret flere, men det klarte de ikke før 23 sekunder før slutt da de satte 5-2 i åpent mål. Dette ble også det siste målet, og dermed tok hjemmelaget første stikk i helgens dobbeltoppgjør. De to tidlige målene i mot ble sjebnesvangre for Gjøvik, som heldigvis får mulighet til å revansjere seg allerede i morgen. Til den kampen er også Leonards Rimjans tilbake etter å ha sonet to kampers karantene. 

Statistikk fra lørdagens kamp finner du her, mens du finner tabell her