Seier over Narvik søndag

Gjøvik fikk revansje og vant til slutt 2-5 i Narvik på søndag.

Der Gjøvik fikk en verst tenkelig start lørdag så var historien enn annen søndag. Før det var spilt fire minutter hadde Maris Dilevka satt 0-1 for Gjøvik. Gleden ble noe kortvarig da hjemmelaget utlignet noen minutter etter, men spillet var også mye bedre for Gjøvik enn det var på lørdagen.

Leonards Rimjans som var tilbake fra karantene sendte Gjøvik tilbake i føringen før perioden var halvspilt, noe som i grunn var fortjent. 

Resten av perioden ble jevnspilt, og akkurat som dagen før var det mange tøffe dueller. Begge lag hadde sine sjanser, inkludert et stolpeskudd fra Rimjans, men flere mål ble det ikke før pause. En pause som for øvrig kom godt med tanke på at det begynte å bli noe mer temperatur ute på isen. 

Det var noen enorme sjanser begge veier innledningsvis i midtperioden, uten at lagene fikk pucken i mål. Det var sjanser alene med keeper, store returer og gode skudd, men mål fikk ingen av lagene. Godt keeperspill i begge ender, og litt stang ut må ta sin del av skylden, men det stod vertfall ikke på forsøkene. 

Narvik var et lite hakk bedre i midtperioden, men Gjøvik var også farlig frempå ved flere anledninger, og til slutt var det også Gjøvik som fikk uttelling. Eirik Myhre Slåsletten bommet først på en bra sjanse, men kort tid etter var han mer treffsikker og sendte Gjøvik opp i 1-3 kun 39 sekunder før den andre pausen. 

3. periode åpnet tett og jevnt, men så klart med et Narvik som var på jakt etter redusering som tok mer og mer styringen. Hjemmelaget kom også til et par virkelig store muligheter etter drøyt fem minutters spill, men fikk ikke pucken i mål. De la også press på Gjøvik de påfølgende minuttene, men Gjøvik holdt stand, mye på grunn av et par klasseredninger fra Charlie Fredriksson. 

I stedet for at Narvik fikk uttelling for strevet utnyttet Gjøvik en av sine besøk i offensiv sone godt. Amund Nyland var sist på pucken som ga Gjøvik en tremålsledelse drøyt ni minutter før 3. periode var over. 

Minuttene etter gikk fort da Gjøvik spilte smart og fikk tiden til å gå. Narvik var frempå ved et par anledninger, og fikk også et mål annullert fem minutter før slutt. Et par minutter senere fikk de imidlertid uttelling da Gjøvik rotet det til for seg selv i overtall, og Narvik hadde dermed tre minutter på å hente inn tomålsledelsen til Gjøvik. 

2:40 før slutt pådro Gjøvik seg en utvisning, og Narvik fikk dermed prøve seg i overtall. De tok i tillegg ut keeper, og i stedet for en redusering til satte Leonards Rimjans 2-5 i det åpne målet. Dette ga både Gjøvik mer pusterom, og tok litt piffen ut av sluttspurten til Narvik. For selv om de tok ut keeperen igjen og hadde trykket på Gjøvik rant tiden ut og Gjøvik fikk en herlig revansje etter lørdagens tap. 

Gjøvik hektet seg dermed på i toppen av 1. divisjon igjen, og kan se tilbake på fire kamper på åtte dager mot de to topplagene Narvik og Grüner som har resultert i seks poeng. 

Statistikk fra i dag finner du her, og tabellen finner du her.