Ellevill opphenting

Med under to minutter igjen å spille lå Gjøvik under med tre mål, men klarte å snu kampen og vinne i spilleforlengelse.

For Gjøvik sin del så var ikke de første 48 minuttene all verden å skrive hjem om. Hasle-Løren var effektive og gode, mens Gjøvik slet med å få til all verden. Glimtvis var det positive ting, men i det store og hele så det ut til at jula hadde kommet tidlig til Gjøvik som var i det gavmilde hjørnet. Spesielt den 1. perioden. 

Bortelaget gikk opp i ledelsen i undertall litt før 1. periode var halvspilt, men Gjøvik slo raskt tilbake ved Fredrik Dahl. Det hjalp imidlertid lite da Hasle-Løren scoret sitt andre for dagen, også dette i undertall, kun to minutter senere. De la også på til 1-3 før den første pausen, og ledet dermed 1-3 etter de første 20 minuttene. 

Midtperioden fortsatte i samme spor, og bortelaget la på til 1-4 etter kun tre minutter. 1-5 kom før det var spilt sju minutter, da de for tredje gang i kampen scoret i undertall, og kampen så ut til å være på vei mot sikker borteseier. Daniel Stensrud reduserte i undertall før perioden var halvspilt, men Gjøvik kom ikke i gang, og Hasle-Løren la på til 2-6 før den andre pausen. 

Med 2-6 på tavla etter 40 spilte minutter var ikke optimismen i Fjellhallen enorm før den 3. perioden. De første åtte minuttene av perioden gjorde ikke så mye for å endre stemningen. Stein Andrè Hagen reduserte til 3-6 etter drøyt åtte minutter, og tente et lite håp. 

Da det i løpet av de neste snaut ti minuttene ikke kom flere Gjøvik-mål virket kampen å være tapt, men så våknet hjemmelaget, som endelig utnyttet et overtall til å score selv i stedet for å slippe inn mål. Leonards Rimjans reduserte til 4-6, og tente det nødvendige håpet. 

Hasle-Løren hadde på dette tidspunktet fått en mann utvist som fikk en tidlig dusj, og dermed måtte sone fem minutter. I etterkant av målet pådro nok en spiller hos bortelaget på seg en tidlig dusj, og Gjøvik skulle spille fem mot tre resten av ordinær spilletid. 

Med 57 sekunder igjen reduserte Simen Hoel Johannessen til 5-6 før Maris Dilevka utlignet til 6-6 kun seks sekunder senere til enorm jubel fra tribunen, hvor publikum ikke helt trodde det de så. Gjøvik klarte ikke å score det avgjørende målet i ordinær tid, men 1:46 ut i spilleforlengelsen dukket Maris Dilevka nok en gang opp, og avgjorde kampen for Gjøvik. 

Gjøvik sikret seg dermed to viktige poeng i en kamp som ikke var den beste, men hvor Gjøvik til slutt klarte å finne en måte å vinne kampen på. 

Nå venter Furuset borte på lørdag, før laget får kampfri resten av året. 

Du finner statistikk fra kampen her, og tabell her