På jakt etter godfølelsen og poeng

Gjøvik har slitt litt de siste kampene, og er lørdag på jakt etter både poeng og en bedre prestasjon.

Ikke siden den andre bortekampen mot Narvik har Gjøvik klart å levere en prestasjon laget er fornøyd med. Siden den gang har det blitt tre tap og en seier i spilleforlengelse mot Hasle-Løren og Furuset. Der pucken spratt Gjøvik sin vei svært ofte i høst, er det nå litt mer stang ut, samtidig som mange motstandere nok har enda større respekt etter høsten Gjøvik leverte. 

– Det er litt todelt. Motstanderne er mer klar over oss enn de var tidligere. Vi får ikke de gratissjansene vi fikk tidligere. Vi sliter mot de lagene som viser oss stor respekt. Da blir det for mye forsøk på enkeltmannsprestasjoner, og vi spiller ikke godt nok som lag. Det er ting vi må jobbe med, sa trener Patrik Bäärnhielm til Oppland Arbeiderblad etter kampen mot Furuset onsdag

Samtidig har Gjøvik et ungt lag, som ikke har den samme rutinen på dette nivået som en del av motstanderne, men da er det godt å vite at det jobbes med hver dag. 

– Det er mange som jobber hardt for å bli bedre. Det liker jeg, og det skal vi fortsette med. Så vil det svinge litt med såpass ungt lag, sa Patrik til samme avis. 

Om jobben har gitt resultater får vi se allerede lørdag da Tønsberg venter borte. Tønsberg, som Gjøvik hadde en liten luke til, har klatret opp på like mange poeng som Gjøvik etter nyttår. Dette som følge av en god form de siste seks kampene, som har endt med fem seire og ett tap i spilleforlengelse. I samme periode har Gjøvik kun en seier og en seier i spilleforlengelse, samt fire tap. Da Kongsvinger sine kamper i tillegg ble strøket denne uka står dermed lagene med like mange poeng. 

Tønsberg er et vanskelig lag å møte, spesielt borte. De to lagene møttes to ganger tidlig i oktober, noe som endte med 8-2 og 2-4 seire til Gjøvik. Disse kampene er imidlertid historie, og skal Gjøvik få med seg poeng hjem lørdag kveld blir det etter 3x20 med knallhard kamp og bedre uttelling enn de siste kampene. Onsdagens kamp mot Furuset var imidlertid et skritt i riktig retning fra før jul, og vi krysser fingrene for at gutta kan bygge videre på det lørdag. 

Kampen kan du se på OA-TV fra klokka 16:00 lørdag.