Tap på straffeslag i Tønsberg

Det var ett skritt i riktig retning, men det holdt akkurat ikke mot Tønsberg lørdag.

Gjøvik åpnet bra, og etter fem minutter sendte Klavs Planics gjestene opp i føringen. Gleden ble imidlertid kortvarig da hjemmelaget utlignet under ett minutt senere, men Gjøvik slo tilbake med to mål til før pause. Eirik Myhre Slåsletten og Maris Dilevka stod for målene som sendte bortelaget i garderoben med en tomålsledelse etter 1. periode. 

Midtperioden fortsatte i et positivt spor for Gjøvik, som leverte en bedre prestasjon enn på lenge mot det som er et av divisjonens absolutte formlag. Tønsberg reduserte imidlertid til 2-3 midtveis i perioden, men Eirik Myhre Slåsletten doblet Gjøvik sin ledelse bare et par minutter senere. 

På tampen av perioden reduserte Tønsberg først en gang, mens Gjøvik brant en stor sjanse. Da Gjøvik så pådro seg en utvisning utnyttet hjemmelaget muligheten og utlignet til 4-4 ett drøyt minutt før perioden var over. 

Den tredje perioden var snaut minuttet gammel før Tønsberg gikk opp i ledelsen, og 2-4 hadde dermed snudd til 5-4. Gjøvik måtte etter dette jage utligning, og da perioden var litt over halvspilt satte Eirik Myhre Slåsletten utligningen i overtall. 

Til tross for utvisninger begge veier og dermed muligheter i overtall for begge lag ble det ingen flere mål i ordinær tid og kampen gikk til spilleforlengelse. Heller ikke her ble det mål, og kampen skulle dermed avgjøres på straffeslag. Tønsberg trakk der det lengste strået, og sikret seg med det seieren. 

For Gjøvik sin del var kampen i Tønsberg ett skritt i riktig retning prestasjonsmessig, og det blir spennende å se om de kan bygge videre på det når Tønsberg kommer til Gjøvik førstkommende onsdag

Statistikk fra kampen finner du her, og tabell finner du her