Seier i spilleforlengelse mot Tønsberg

Etter å ha rotet bort en 3-0 ledelse avsluttet Gjøvik sterkt og vant til slutt 7-6 i sudden death.

Gjøvik fikk en drømmestart og ledet 1-0 allerede etter 40 sekunder, da Maris Dilevka satte pucken med et velplassert skudd helt oppe i hjørnet. Jan Robin Lereng doblet ledelsen snaut tre minutter senere, og Gjøvik hadde fått den starten de drømte om. 

Utover perioden var Gjøvik det førende laget, men kom ikke til veldig mange store muligheter. Tønsberg var hele tiden skumle på overganger, men fikk ikke mål de første 20 minuttene. I stedet satte Simen Hoel Johannessen 3-0 snaut tre minutter før pausen, og Gjøvik gikk i garderoben med en tremålsledelse. I garderoben gikk de for øvrig 1:11 før pausesignalet da et pleksiglass på vantet røyk og måtte byttes. 

Etter at de siste 1:11 av 1. periode var spilt byttet lagene side, noe som så ut til å gjøre underverker for bortelaget. Kun 14 sekunder inn i midtperioden reduserte de til 3-1, før de i løpet av drøyt fire minutter scoret to ganger til, og dermed utlignet Gjøvik sin ledelse. 

Simen Hoel Johannessen sendte Gjøvik opp i 4-3 etter drøyt sju minutter, og ga hjemmelaget en litt bedre følelse igjen, men det var bortelaget som var best i midtperioden. Snaut fem minutter før pause utlignet Tønsberg til 4-4, som også stod seg til den andre pausen. 

Den tredje perioden skulle heller ikke bli helt udramatisk. Tønsberg fikk det første målet litt før halvspilt periode, og la på til 4-6 da det gjenstod drøyt sju minutter. På det tidspunktet så bortelaget ut til å styre mot seier, men Gjøvik slo tilbake. 

Maris Dilevka reduserte til 5-6 drøyt fire minutter før slutt og ga Gjøvik nytt håp i spill fem mot tre. Utligningen skulle imidlertid sitte langt inne for Gjøvik som tok ut keeperen. Bortelaget hadde ett skudd utenfor og ett i stolpen på det åpne Gjøvik-målet, men klarte ikke å punktere kampen. I stedet utlignet Eirik Myhre Slåsletten til 6-6 kun 15 sekunder før 3. periode var over, og kampen gikk til spilleforlengelse. 

Spilleforlengelsen rakk ikke bli mer enn 14 sekunder gammel før kaptein Simen Hoel Johannessen satte 7-6 med et kjapt skudd etter flott fremspill av Leonards Rimjans. Dermed revansjerte Gjøvik lørdagens tap i spilleforlengelse, og klatret forbi Tønsberg på tabellen, hvor begge lag står på 35 poeng. Allerede lørdag er det ny hjemmekamp, da Storhamar YA kommer på besøk til Fjellhallen.

Du finner statistikk fra kampen her og tabellen her