Skuffende tap på Hamar

Det gikk ikke som vi håpet på forhånd, da Storhamar YA stakk av med alle poengene onsdag kveld.

Kampen åpnet jevnt men hjemmelaget var ett lite hakk vassere de første minuttene, mens Gjøvik trengte litt tid på å komme i gang spillemessig.Charlie Fredriksson hadde noen gode redninger da hjemmelaget var frempå de første 8-9 minuttene, og litt hjelp fra stolpene fikk han også. 

Etter at hjemmelaget hadde vært best første halvdel av perioden var det Gjøvik som fikk uttelling først. Etter et stolpeskudd var Tobias Ihrfors frempå og satte 0-1 for Gjøvik. 

Banespillet ble noe bedre for Gjøvik etter målet, men det var noe rotete over det hele. Gjøvik fikk prøve seg i overtall, men fikk lite ut av det, og i stedet utlignet Storhamar YA til 1-1 snaut fire minutter før pause.

Gjøvik fikk prøve seg i nok et overtall de siste par minuttene av perioden, men fikk ikke mål og lagene gikk til pause på 1-1. 

Charlie Fredriksson måtte varte opp med en god redning tidlig i midtperioden, noe som ga Gjøvik mulighet til å gå i angrep. Det utnyttet Jan Robin Lereng til å sende gjestene opp i 1-2 før minuttet var spilt. 

Hjemmelaget utnyttet et overtall da perioden nærmet seg halvspilt til å utligne til 2-2. De fikk muligheten i et overtall til like etter, uten at det ga uttelling. Storhamar YA klarte allikevel å holde på initiativet, og drøyt fire minutter før pause gikk de opp i 3-2.

Et drøyt halvminutt før pause utlignet Gjøvik til 3-3 i overtall, og lagene var like langt før den siste perioden. 

De første fem minuttene av den 3. perioden pådro Gjøvik seg to utvisninger. Den første red Gjøvik av, men den andre utnyttet Storhamar YA til å gå opp i 4-3. Gjøvik forsøkte å spille seg til sjanser, men slet med å skape det helt store. I stedet satte hjemmelaget 5-3 drøyt sju minutter før slutt. 

Etter dette fortsatte Gjøvik å forsøke og spille seg til sjanser, men Storhamar YA stoppet forsøkene effektiv, og til slutt gikk tiden fra Gjøvik som måtte reise hjem med 5-3 tap. 

En gledelig nyhet på en ellers dårlig dag var at Cato Ødegård endelig var tilbake i kamp, etter å ha slitt med skade hele sesongen. 

Nå gjelder det å nullstille for gutta, som lørdag møter topplaget Comet Halden hjemme i Fjellhallen. Denne kampen blir for øvrig litt ekstra spesiell, da det er årets BAMSEKAMP. Du kommer vel?

Statistikk fra onsdagens kamp finner du her, og tabell her.