Seier i god hockeykamp lørdag

Det endte til slutt med tomålsseier mot Nidaros lørdag i Trondheim.

Lørdagens oppgjør skulle bli tett og jevnt, akkurat som forventet. Der Gjøvik har manglet litt de siste kampene viste de lørdag at de har det i seg, og leverte en solid 1. periode på bortebane. Skuddstatistikken ble vunnet 5-11 de første 20 minuttene, men viktigere enn det var det at Maris Dilevka sendte Gjøvik i føringen snaut fire minutter før pause. 

Samme mann doblet ledelsen drøyt tre minutter inn i midtperioden, og Gjøvik hadde fått en god åpning også på midtperioden. Utover kom imidlertid Nidaros mer inn i det. Spillet bølget frem og tilbake, noe skuddstatistikken med 19-16 også viser. 

Hjemmelaget klarte i tillegg til å komme mer inn i det spillemessig og slå tilbake også i målprotokollen to ganger, slik at lagene gikk til den 3. perioden på 2-2. 

I 3. periode fortsatte det jevne spillet. Temperaturen var høy, og det ble gått til i duellene. Maris Dilevka scoret sitt og Gjøviks tredje mål for dagen drøyt fem minutter inn i de siste 20 minuttene. Selv om Nidaros forsøkte å slå tilbake, og også var nære ved flere anledninger, fikk de ikke pucken forbi Charlie Fredriksson eller stolpene. I stedet satte Jan Robin F. Lereng 2-4 i tomt mål i det sluttsignalet gikk. 

Gjøvik tok dermed tre poeng etter en godt gjennomført bortekamp i Trondheim. Søndag klokka 16:00 er det duket for returoppgjør, og nye tøffe tak om poengene samme sted mot samme lag. 

Du finner statistikk fra lørdagens kamp her, og tabell her