Tap mot Nidaros søndag

Gjøvik klarte ikke å følge opp lørdagens seier, og tapte til slutt 3-1 mot Nidaros søndag.

Det var hjemmelaget som kom best i gang søndag. De la et trykk på Gjøvik, og skapte flest sjanser. Uttelling fikk de også først, da de satte 1-0 midtveis i den 1. perioden. 

Etter målet fikk Nidaros også prøve overtallet sitt, men klarte ikke å utnytte det. Gjøvik klarte på tampen av perioden å heve seg litt, og fikk blant annet prøve seg i overtall. Til tross for noen gode sjanser klarte ikke Gjøvik å utligne før pause, og lagene gikk til hvile på 1-0 til hjemmelaget. Med tanke på at skuddene ble telt til 29-13 i favør hjemmelaget var det et resultat gjestene kunne leve med, men samtidig med ønske om å løfte spillet etter pausen.

Midtperioden ble bedre for Gjøvik, som klarte å løfte seg, men det var ingen tvil om hjemmelaget også hadde planer om å revansjere seg. Gjøvik jublet for mål i den 2. perioden, men etter at dommerne hadde diskutert ble målet underkjent, og Nidaros tok med seg sin 1-0 ledelse inn til også den 2. pausen. 

I siste periode utnyttet Nidaros et overtall midtveis i perioden, og doblet ledelsen til 2-0. Gjøvik måtte dermed intensivere jakten, uten at det ga tellende resultat før det begynte å nærme seg slutt. På tampen av 3. periode jublet Gjøvik nok en gang for mål, men denne gang ble det ikke godkjent på grunn av spill med høy kølle. Alle gode ting er imidlertid tre, og kort tid etter reduserte Maris Dilevka til 2-1. 

Gjøvik klarte ikke å presse inn en utligning, og i stedet satte hjemmelaget 3-1 i tomt mål 14 sekunder før slutt. Dermed stakk hjemmelaget av med seieren og alle tre poengene søndag. 

Nå venter en periode med kampfri for Gjøvik, som ikke spiller neste 1. divisjonskamp før 16. februar mot Grüner. 

Du finner statistikk fra søndagens kamp i Trondheim her, og tabell her