Grüner best i begge ender

Effektiviteten foran begge mål ble avgjørende lørdag.

I en kamp som spillemessig var jevn og tett, så var det Grüner som fikk det første målet, da de utnyttet et overtall etter snaut ni minutter. Noen minutter tidligere hadde Gjøvik spilt fem mot tre i to minutter, uten å få uttelling. 

Gjøvik fikk et par forsøk til i overtall, og vant skuddstatistikken 15-11 de første 20 minuttene, men utligningen kom ikke før i siste spilleminutt av 1. periode. Jan Robin Furuseth Lereng satte pucken i mål, som sendte lagene til pause på 1-1. 

Midtperioden var bare et drøyt minutt gammel før Grüner gikk opp i 1-2, og midtveis i perioden økte de til 1-3. Det var fortsatt tett og jevnt, men Grüner var bedre til å omsette sjansene sine i mål enn hjemmelaget. 

Simen Hoel Johannessen reduserte til 2-3 drøyt sju minutter før den andre pausen og Gjøvik var for alvor tilbake i kampen. Men snaut to minutter før pausen økte gjestene til 2-4 på straffeslag, og gikk til den andre pausen med en tomålsledelse. 

Grüner avgjorde mer eller mindre kampen de første sju minuttene av 3. periode med å score to mål. Gjøvik hang greit med, men fikk ikke god nok uttelling på sjansene sine, noe Grüner gjorde.

Det hjalp lite at Even Langdalen reduserte til 3-6 midtveis i 3. periode, da bortelaget økte til 3-7 fire minutter senere og fastsatte sluttresultatet til 3-7. 

Gjestene fra Oslo vant dermed 3-7 i en kamp hvor de var mer effektive, og viste at de mener alvor i jakten på den andre kvalifiseringsplassen bak Narvik. 

Onsdag er det returoppgjør i Oslo, da sesongens siste bortekamp spilles klokka 19:00. 

Du finner statistikk fra kampen her, og tabell her.