Tremålstap i sesongens siste bortekamp

Hjemmelaget Grüner ble for sterke og sikret seg plass i kvalifiseringen til neste års GET-liga.

Bortelaget Gjøvik åpnet best i Grünerhallen, og viste at de hadde planer om å gi hjemmelaget kamp om poengene denne kvelden. I et overtall snaut fire minutter inn i perioden kom også resultatet, da Eirik Myhre Slåsletten satte 0-1. 

Gjøvik fortsatte å være det førende laget de neste minuttene, og skapte noen ålreite sjanser. Grüner var frempå, men gjestene var best innledningsvis. Daniel Karlsen Stensrud doblet også Gjøvik sin ledelse etter drøyt sju minutter. 

Hjemmelaget tok timeout etter 0-2, og det så ut til å ha den effekten lagets trener ønsket. Gjøvik var farlig frempå etter snaut ni minutter, men misbrukte sjansen og i stedet kontret Grüner inn reduseringen noen sekunder senere. 

Begge lag besøkte så utvisningsboksen i tur og orden de påfølgende minuttene, uten at noen av lagene klarte å utnytte det. Hjemmelaget kjempet seg imidlertid mer og mer inn i kampen, og i 1. periodes siste spilleminutt utlignet Grüner til 2-2, som også var pauseresultatet. 

Hjemmelaget tok tidlig tak i kampen i midtperioden, og etter snaut tre minutter gikk de opp i ledelsen 3-2. I et overtall kort tid etter kom 4-2, og Gjøvik hadde nå en real utfordring foran seg. Det kunne fort blitt 5-2 ikke lenge etter, da Grüner kom alene gjennom, men pucken fant ikke veien til mål. 

Midtveis i perioden reduserte Daniel Karlsen Stensrud til 4-3, før Grüner la på til 5-3 et par minutter senere. 

På tampen av perioden ble det ampert i Grünerhallen, da Maris Dilevka pådro seg en matchstraff. Hjemmelaget klarte ikke å utnytte overtallet, og lagene gikk til pause på 5-3. 

I den 3. perioden gikk de første minuttene uten at det skjedde all verden. Hjemmelaget økte så til 6-3 etter snaut seks minutter, før Eirik Myhre Slåsletten reduserte til 6-4 halvminuttet senere, og tente håpet for Gjøvik igjen. 

De neste minuttene gikk tiden fort, med få avblåsninger og lite store sjanser noen av veiene. Hjemmelaget var mest opptatt av å sikre ledelsen, mens Gjøvik forsøkte uten alt for stort hell å presse frem nok en redusering. 

Grüner fikk straffeslag fire minutter før slutt, men hjemmelagets spiller klarte ikke å overliste Andreas Johansen i Gjøvik-målet. I stedet utnyttet hjemmelaget at Gjøvik hadde tatt ut keeper til å sette 7-4 i åpent mål 19 sekunder før slutt, og med det fastsette sluttresultatet. 

Lørdag og søndag venter sesongens to siste kamper for Gjøvik, da Narvik står på motsatt halvdel begge dager hjemme i Fjellhallen.