Kontakt

Tap mot Furuset

Sigurd

Furuset – Gjøvik 5-1 (0-0, 3-1, 2-0) (Skudd: 21 – 2, 14-6, 20-5)

Det var ingen enkel motstander som ventet Gjøvik i sesongens andre treningskamp. Furuset er sju ganger norgesmester og åtte ganger seriemester. Selv om det er mange år siden disse bragdene og Furuset i dag spiller i 1. divisjon, var forventningene at det ville bli en tøff oppgave for Gjøvik.

Og tøff ble oppgaven.  Innledningsvis hang Gjøvik bra med, og hadde forholdsvis god kontroll defensivt, men utover perioden tok Furuset mer og mer over.

Patrick Ryden i Gjøvik sitt mål ble i sin første kamp for sesongen satt på flere prøver, men både Patrick tok utfordringen, med god hjelp av medspillerne. Selv om det stod 21-2 i skudd etter første periode, stod det 0-0 i den statistikken som teller mest – antall mål. Det forteller det meste om perioden, både spillemessig og for Patrick sin del.

Gjøvik åpnet 2. periode i undertall, men holdt Furuset unna de store sjansene. Gjøvik fikk en stor sjanse tidlig i perioden, og klarte også å få litt trykk på Furuset etter dette, men hjemmelaget slo tilbake.

Etter drøyt fem minutter av perioden sendte Ruben Charo Hansen hjemmelaget opp i ledelsen da han fikk stå umarkert og sette 1-0 sikkert bak Ryden i Gjøvik sitt mål. Etter målet fortsatte Furuset å kjøre kampen, og skulle også få 2-0 før perioden var halvspilt.

Hjemmelagets andre mål kom i spill fire mot fire, etter at Gjøvik hadde en god kontring, hvor de fort kunne fått et overtall, men i stedet kontret Furuset tilbake, og gjorde 2-0 ved Stian R. Kristiansen.

Gjøvik fikk kjørt seg skikkelig, slet med å komme seg ut av sona, og dro på seg et par utvisninger. Det var i undertall kampen mot Storhamar ble tapt, men denne gang holdt de bedre unna. Både i fem mot tre og fem mot fire holdt de unna, til tross for noen store sjanser til Furuset.

Mot slutten av perioden kjempet Gjøvik seg tilbake i kampen, og fikk noen gode sjanser etter kontringer. Hverken alene med keeper eller når de kom tre mot en fikk de mål, men med snaut fire minutter igjen av perioden reduserte Gjøvik. Henrik Svellet fikk pucken av Tobias Ihrfors, førte den med seg inn i sona, og satte 2-1 fra droppsirkelen til venstre for keeperen til Furuset.

Gjøvik var også nærme å utligne i periodens siste minutt, men i stedet kontret hjemmelaget og la på til 3-1 etter 19:22 av perioden ved Mats Sellbekk.

Den tredje perioden bølget innledningsvis frem og tilbake, med et par sjanser til begge lag, før Gjøvik fikk en utvisning etter snaut fire minutter. Furuset skapte flere gode sjanser i overtallet, men fikk ikke uttelling. Gjøvik fikk også en god sjanse i undertallet på en kontring, men ingen av lagene fikk mål.

Også etter utvisningen var Gjøvik i aller høyeste grad med på notene, og skapte flere gode sjanser. Det var definitivt et mer offensivt Gjøvik-lag vi fikk se i første halvdel av den tredje perioden, men det ble ikke uttelling.

Det var først da Gjøvik dro på seg en utvisning midtveis i perioden at Furuset klarte å legge skikkelig trykk på bortelaget. Dessverre for Gjøvik la hjemmelaget på til 4-1 i dette overtallet ved Petter Henriksen.

Etter dette slet Gjøvik med å skape noe og dro på seg nok en utvisning. De holdt unna i undertallet, men med litt under fire minutter igjen å spille la Furuset på til 5-1, da Ruben Charo Hansen scoret sitt andre mål for kampen.

På tampen av kampen av fikk Gjøvik overtall, først fem mot fire, som så ble til fem mot tre. Gjøvik skapte flere sjanser, men fikk ikke mål, og dro i stedet på seg en utvisning selv.

Kampen endte til slutt 5-1 til Furuset, som vant skuddstatistikken 55-13.

Ola johannessenSelv om det ble noen mål og mange skudd i mot til slutt, var det fremgang å spore fra første kamp. Man kunne se at det fortsatt er tidlig, og at Gjøvik har få isøkter i kroppen.  Det skal nok bli godt å få is under skøytene mer regelmessig så fort isen i Fjellhallen er klar.

Dessverre måtte Ola Johannessen forlate banen med en skade midtveis i tredjeperiode. Det er fortsatt uklart hvor alvorlig det er.

 

Gjøvik sitt lag:

Jan Robin F. Lereng – David Langseth –Eirik Velta
Ola H. Johannessen –Marius Torkehagen

Sigurd Evensen – Petter Eriksson – Nicklas Møllerfors
Cato Ødegård – Peter Dysthe

Eirik Engelien – Henrik Svellet – Joakim Torkehagen
Christian Eng – Peter Henriksen

Sindre Kjølvang – Kjetil Houlder – Tobias Ihrfors
Martin T. Johansen

Patrick Ryden (1. og 2. per)
Bjørn Ivar Baggetun (3. per)

 

Utviklet av Tag Studio AS.
Drevet av Tag Content Studio.